avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... abuz la un dosar CASCO de [editat]
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

abuz la un dosar CASCO de [editat]

Buna ziua.
Mi-a fost zgaraiata masina in parcare de jur-imprejur. Am asigurare CASCO (masina fiind in leasing) .In aceiasi zi , la cateva ore am fost la compania de asigurare si am deschis dosar. Mi s-a eliberat o hartie cu care am mers la service si am lasat masina pentru vopsire. Dupa 5 zile vine raspuns de la asigurator Bucuresti ca "dosarul se trece in stare inactiva pana la primirea actului de la politie pentru vandaliz, prin care se justifica ca avariile provin dintr-un singur eveniment, in caz contrar se ia ca baza zece evenimente diferite si platesc la 9 din ele franciza cate 100 euro, total 900 euro pentru vopsirea masinei". La politie nu am putut obtine acest act , din cauza ca au trecut cele 48 de ore, timp in care puteam obtine acest act.
Intrebare : de ce a fost deschis dosarul fara a cere acest act de la politie? De ce nu mi-au cerut acest act in prima zi (acuma se vede de ce , special ca sa-mi refuze reparatia) . Si care sunt pasii mei ulteriori ?
Multumesc

[editat - este interzisa postarea datelor personale de contact in forum. Va multumim]
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
agat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 10:51, 20 Martie 2012
Asiguratorul trebuie sa ceara de la politie actul si nu dvs. Insistati pe acest aspect.
OK, astazi ajung la asigurator si o sa insist pe asta, dar treaba ca nu mi-au cerut acest act la intocmirea dosarului ci peste 5 zile nu este oare un abuz din partea lor ?
Sunt cazuri in care la deschiderea dosarelor de Casco nu este necesar un document specific ci doar declaratia dumneavoastra. Astfel vi se elibereaza un document de introducere in reparatie. In acest caz era necesar un document care sa ateste faptul ca este vorba de vandalism. Intradevar acestia nu trebuia sa admita deschiderea dosarului fara documentul justificativ... este greseala lor dar se procedeaza asa tocmai pentru a incurca lucrurile.
Este cam greu acum dupa atata timp sa obtineti ceva daca nu at anuntat la politie acest lucru.
Mai mult ca sigur acestia mizeaza pe acest lucru si va vor cere fransiza, insa puteti oricand renunta la plata despagubirilor si astfel va achitati singur reparatia, inchizand dosarul fara pretentii.... cea mai buna varianta pentru ei... sau puteti sa ii actionati in judecata pentru faptul ca nu v-au consiliat si nu va indrumat in ceea ce trebuie facut.
1. Daca zgirieturile au continuitate de la un element la altul, adica de exemplu daca zgirietura de pe usa dr. fata are continuitate cu ce de pe usa dr. spate (capetele zgirieturior se imbina, nu sint decalate) atunci e foarte clar ca este aceeasi mina si ca este un singur eveniment.
2. De obicei procesele -verbale eliberate de soc. de asigurari (cel pe care l-ati lasat la service) contin si o rubrica cu documentele pe care trebuie sa le depuna pagubitul pentru a completa dosarul de dauna. Verificati daca insp. de daune a completat vreo rubrica prin care sa va ceara acest document. Daca da atunci e mai dificil pt. dv. sa obtineti acceptul de plata fara aceast document. Daca nu, atunci e greseala lor si sa o rezolve ei.
3. Sint convins ca soc. de asigurare merge la intimidare cu cei 900 de euro dar practic nu au cum sa faca acest lucru pentru ca aveti un singur dosar cu o singura declaratie in care ati mentionat un singur eveniment cu toate elementele masinii avariate.
4. Ei nu au cum sa dovedeasca ca sint 9 evenimente diferite produse la aceeasi dat dar la ore diferite si nu cred ca pot dovedi ca autorul faptei va zgiriat un element, s-a intors dupa x minuta sa va zgirie alt element si asa mai departe.
5. In cazul in care ajungeti cu ei in instanta sigur veti avea cistig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna refuzata - lipsa document politie scucli scucli Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt utilizator de masina de serviciu inchiriata de la o firma de leasing (angajatorul meu are ... (vezi toată discuția)
Despre fransiza casco la un asigurator... agat agat Buna ziua. Am gasit masina in parcare zgaraiata de jur-in-prejur adica pe toate usile ,capote , etc. Am mers la asiguratorul (la care am polita CASCO, ultima ... (vezi toată discuția)
Masina zgîriata pe strada,obtinere dovada politie Croos Croos Acum cca.o luna ma loveste la semafor o alta masina în spate,merg la asigurare încheiem actele necesare,dar mai deschid un dosar pe casco,pentru alte mici ... (vezi toată discuția)