avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despre fransiza casco la un asigurator...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despre fransiza casco la un asigurator...

Buna ziua. Am gasit masina in parcare zgaraiata de jur-in-prejur adica pe toate usile ,capote , etc. Am mers la asiguratorul (la care am polita CASCO, ultima data am beneficiat de serviciile lor cu 14 luni in urma) Unicredit sa declar evenimentul si sa solicit repararea. Acolo o domnisoara mi-a sugerat ca este nevoie de 10 declaratii separate pe toate 10 parti zgaraiate separat (atunci inca nu stiam ca de fapt ei isi pregatesc baza). Am fost un pic indignat, dar am facut cum au insistat ei si am scris/declarat 10 evenimente cu aceiasi data/ora.
Problema : la service unde am lasat masina m-au anuntat ca Unicredit a aprobat doar 2 cereri , iar celelalte 8 sa fie cu franciza, adica trebuie si eu sa contribui cu cate 100 de euro/cerere , total 800 euro. Interesant, ca cererile ei le-au inregistrat cu date diferite (fara acordul meu, iarasi presupun ca sa-si pregateasca terenul).Mentionez ca, la semnarea contractului CASCO in 2007 nici vorba nu era de aceasta franciza. Dupa care nu am mai pus nici o semnatura nicaieri in acest contract ori anexe aferente.
Ei imi explica asa, ca, asiguratorul are voie sa beneficieze de o singura data/an de reparatie casco gratuita , iar la urmatoarele se aplica franciza de 100 euro/eveniment.
Intrebare: Am temei sa-mi cer reparatia masinii integral pe polita CASCO , motivand cazul ca se incadreaza total sub un singur eveniment si nu 10 evenimente separate cum si-o doresc ei ?
Va multumesc pentru orice sugestie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2012
agat, utilizator
Cel mai recent răspuns: agat , utilizator 18:13, 19 Martie 2012
Ati fost pacalit in adevaratul sens al cuvintului, in mod intentionat de inspectorul de daune care va deschis dosarul : este un singur eveniment, trebuia sa se deschida un singur dosar cu o singura declaratie.
Cititi conditiile casco cu atentie si printr-un avocat trimiti-le o contestatie la decizia lor privind cele 8 francize.
Parerea mea este ca acum va au la mana cu cele 10 declaratii, inregistrate in zile diferite si vor solicita sa platiti fransizele.Daca nu rezolvati pe cale amiabila cazul, va trebui sa apelati la un avocat specializat pe astfel de cazuri.
Daca nu ati semnat conditiile care cuprind acea prevedere aberanta (nu explicatie verbala)prin care asiguratul(nu asiguratorul) nu poate beneficia decat de doua desdaunari consecutive, pentru urmatoarele aplicandu-se fransiza (nu franciza care este altceva), pretentia asiguratorului este nefondata.Conditiile de asigurare nu se pot schimba/anula/adauga in cursul valabilitatii politei, decat cu semnatura/acordul ambelor parti.
Daca sustineti ca ati semnat si depus documentele cu aceeasi data ora privind evenimentul, se poate dovedi falsul modificarii datelor.Verificati daca intre conditiile de asigurare figureaza Vandalismul , sa nu aveti surpriza ca este cuprins in excluderi.
nucu$, utilizator
am fost astazi la OMNIASIG si dupa o discutie calma/constructiva timp de 5 min cu "seful postului" , am ajuns la intelegere, adica am sunat la Bucuresti Call-Center si am explicat situatia, am solicitat inchiderea celor 10 dosare separate si deschiderea a unui dosar nou care sa cuprinda cele 10 evenimente, motivul fiind firesc : toate aceste 10 pagube fac parte DINTR- UN SINGUR EVENIMENT. Totul a decurs bine si fara nici o problema.In 1 ora am iesit din sediu OMNIASIG cu hartia noua care am dus-o la service. Acuma astept raspunsul celor de la Bucuresti la noul dosar, dar nu vad motivile pentru care sa nu-l accepte.
p.s.
1) imi amintesc cum la prima mea vizita eram nedumerit si indignat de cererea fetei de la OMNIASIG ca doar 10 si numai 10 dosare este corect pentru demararea procesului. Oare ce cursuri speciale au ele in acest domeniu de a aburi mintile clientilor ? Imi si este un pic si rusine ca am cazut prada cu asa usurinta in aceasta plasa asa bine folosita de ei.
2) imi pun intrebarea, oare cata lume aburita in asa mod nu are curajul sa-si ceara dreptate si plateste aceste francize (cerute abuziv) contribuind la veniturile si asa mari a companiilor de asigurari.
Multumesc tuturor care m-au incurajat si am procedat asa cum trebuia sa procedez.
agat, utilizator
alta belea, iata ce am primit de la [editat] Bucuresti : "Dosarul se trece in stare inactiva pana la primirea actului de la politie pentru vandalism, prin care se justifica ca avariile provin dintr-un singur eveniment. O zi buna, Pentru orice intrebare va rog sa contactati inspectorul".

Normal ca sectoristul o sa doreasca sa vada masina cu ochii lui , dar masina deja e in service si lucrarile de reparatie au demarat (iarasi nimeni nu mi-a cerut acceptul pentru inceperea lucrarilor). Sa vedem ce zice sectoristul, de a fi sa se rezolve doar cu declaratie pe propria raspundere ... dar nu cred.
Intrebare : daca sectoristul refuza sa-mi dea acea hartie ce fac eu mai departe ? ce vina am eu ca am primit de la [editat] Iasi hartia p/u a demara lucrarile (fara ca sa-mi ceara acel act de la sectorist) ca ulterior sa zica ca nu am adus acel act ??? Intimidare pe fata .
Normal trebuia ca cand au facut pozele masinii si au intocmit dosarul , sa-mi ceara si acea hartie de la sectorist.Adica fara ea sa nu-mi dee trimiterea in service . Nu imi vad vina. Cine raspunde pentru refuzul sectoristului (pe drept) de a elibera asa hartie ?

[editat - este interzisa postarea numelor de societati in forum. Va multumim]

Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz la un dosar casco de [editat] agat agat Buna ziua. Mi-a fost zgaraiata masina in parcare de jur-imprejur. Am asigurare CASCO (masina fiind in leasing) .In aceiasi zi , la cateva ore am fost la ... (vezi toată discuția)
Masina zgîriata pe strada,obtinere dovada politie Croos Croos Acum cca.o luna ma loveste la semafor o alta masina în spate,merg la asigurare încheiem actele necesare,dar mai deschid un dosar pe casco,pentru alte mici ... (vezi toată discuția)
Problema plata factura casco dupa ce masina a fost reparata david24 david24 Buna ziua, Ma confrunt in aceste zile cu o problema aparuta cu compania de asigurari Omniasig cu care am incheiata o polita Casco. Acum 3 saptamani mi-am ... (vezi toată discuția)