avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema plata factura Casco dupa ce masina a fost ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema plata factura Casco dupa ce masina a fost reparata

Buna ziua,
Ma confrunt in aceste zile cu o problema aparuta cu compania de asigurari Omniasig cu care am incheiata o polita Casco.
Acum 3 saptamani mi-am gasit masina lovita in parcare la bara din fata si am fost la cei de la casco pentru a intocmi un dosar de dauna. In acelasi dosar am mai pus si alte parti ale masinii care erau zgariate sau indoite, nu neaparat rezultate din acelasi eveniment. Era vorba de zgarieturi minore pe tabla care necesitau revopsire sau pur si simplu mici infundaturi provocate de-a lungul timpului prin parcari de alti soferi sau din alte cauze. Polita incheiata cu cei de la omniasig include despagubire pentru toate tipurile de avarii constatate.
Toate bune si frumoase, am fost la agentul constatator si-am declarat toate partile cu probleme iar acesta mi-a intocmit un dosar de dauna si m-a trimis la service pentru reparatie si revopsire.
Dupa ce masina a fost gata, cei de la service au trimis devizul catre firma de asigurari iar acestia au blocat plata pe motiv ca asteapta la dosar un act constatator de la politie in care sa se specifice ca masina a fost vandalizata.
Am discutat la telefon cu angajatul care se ocupa de lichidarea dosarului incercand sa-i explic ca nu este vorba de niciun vandalism ci pur si simplu de zgarieturi care puteau aparea in timp dar care au fost constatate la data respectiva, dupa o verificare atenta a masinii.
Problema este ca acum masina este reparata deci nu pot lua de la politie dovada de vandalism (pe care nu o consider necesara).
Neputand sa-l conving pe respectivul agent ca nu este vorba de vandalism, am vorbit cu agentul constatator care mi-a spus ca in opinia lui nu era caz de vandalism si de aceea nu m-a trimis la politie sa-mi fac.
Am ajuns in prima faza sa fac o reclamatie la CSA in care am explicat situatia si am precizat ca din pozele facute de agentul constatator nu reiese niciun vandalism.
Oare ei ma pot ajuta?
Ma gandesc sa merg maine si la OPC cu actele pe care le am si cu pozele de la asigurare sa-mi spuna daca ma pot ajuta cu ceva.
Ce altceva as putea sa mai fac pentru a-l determina pe agentul lichidator sa renunte la ideea de vandalism?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: david24 , utilizator 09:44, 19 Iunie 2013
Incercati sa faceti si sesizari pe linie ierarhica,de ex. Directorului Regional ,etc). Puteti sa incercati si o Notificare si chiar sa initiati procedura medierii.
eu sunt din Brasov iar cel care a primit dosarul este din Resita, am vorbit cu el doar la telefon. In ceea ce priveste situatia am incercat sa ajung la un acord comun cu el sa-i explic ca masina nu a fost vandalizata dar asa vede el in poze. Ceea ce mi se pare stupid este ca i-am explicat faptul ca agentul constatator n-a considerat ca e vorba de vandalism si mi s-a raspuns ceva de genu: atunci sa va plateasca agentul constatator dauna.
Nu mi se pare corect ca dupa ce toate conditiile au fost implinite sa gaseasca nod in papura ca sa nu despagubeasca.
Eu ce vina am ca nu mi-a spus nimeni ca tre sa o declar la politie vandalizata?
Incercati sa stabiliti o intalnire cu un director al asiguratorului din orasul dvs. si sa ii spuneti cazul detaliat. Din experienta, va spun ca se rezolva printr-o derogare data de directorul de daune, mai ales daca ii spuneti si ca doriti sa continuati asigurarea cu ei.
Dupa ce am depus reclamatia la CSA si l-am pus si pe agentul lichidator in copia mesajului, l-am sunat si mi-a confirmat ca dosarul a fost dat mai departe catre superiorii sai ierarhici care vor lua o hotarare. Am vorbit cu el calm si politicos, n-am trecut la atacuri verbale sau alte injurii. Sper ca dupa ce dosarul va fi analizat de sefii lui se va lua decizia corecta, daca nu sunt nevoit sa astept decizia CSA. Am incercat sa merg azi de dimineata la sediul Omniasig din Brasov, tocmai pentru a sta de vorba cu un director de acolo, dar ca un facut, este in concediu si trebuie sa revin luni ca sa-l gasesc, in cazul in care problema nu se rezolva.
Conform contractului casco, acesta mai are valabilitate pana in luna august, anul viitor, poate conteaza si asta la ceva, asta apropo de continuarea cu ei.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
david24, utilizator
Daca ati fi declarat fiecare dintre daunele mai vechi la timpul respectiv nu ati fi avut vreo problema acum. Succes in rezolvarea problemei.

Alte discuții în legătură

Masina zgîriata pe strada,obtinere dovada politie Croos Croos Acum cca.o luna ma loveste la semafor o alta masina în spate,merg la asigurare încheiem actele necesare,dar mai deschid un dosar pe casco,pentru alte mici ... (vezi toată discuția)
Daune totale in strainatate - casco full jobrasov jobrasov Buna ziua, In urma cu o saptamana am avut un accident pe teritoriul Germaniei in urma caruia se pare ca masina are daune totale. Am full Casco. Nu a fost ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)