avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajati la I.F.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajati la I.F.

Buna ziua,
Mai rar nebunie ca la noi. Sunt IF. Am 10 angajati pt ca de la infiintare pana in prezent mi-a crescut afacerea.Am revisal de la ITM, platesc in fiecare luna impozit pe salarii cu chitanta de la ANAF. Am intrebat la ITM daca eu, ca IF am dreptul sa angajez si mi s-a spus ca DA fara probleme( am intrebat si cand am primit revisalul si de curand). Am intrebat la ANAF si mi s-a raspuns ca nu stie nimeni, nu e de competenta lor, Aflu ca potrivit legii nu pot angaja persoane fizice cu contract de munca. Am facut o sesizare la ITM si le-am cerut sa imi raspunda in scris ce statut au angajatii mei dpdv al legii, Nu s-au deranjat sa imi raspunda, sigur voi insista.
Ce as vrea eu sa supun dezbaterii pe acest forum sunt doua probleme:
1. Cine m-ar putea controla in ceea ce priveste angajatii si m-ar putea sanctiona ca am facut contracte de munca?
2. Care ar fi raspunderea ITM-ului tinand cont de faptul ca revisalul se elibereaza in baza unei cereri si a actelor firmei pe care le depui la ei?

Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 08:39, 20 Martie 2012
[ link extern ]

d) familia - soţul, soţia, copiii acestora care au împlinit vârsta de 16 ani la data autorizării întreprinderii familiale, rudele şi afinii până la gradul al patrulea inclusiv;

h) întreprindere familială - întreprinderea economică, fără personalitate juridică, organizată de un întreprinzător persoană fizică împreună cu familia sa;
Trebuie sa va transformati in II daca doriti sa aveti angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala donkenzo donkenzo 2 persoane fara grad de rudenie pot sa infiinteze o astfel de societate ca asociati ? am intrebat astazi pe cineva si era in stare sa se jure ca se ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala ContSters63174 ContSters63174 Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este necesara incheierea de autentificare la acordul de constituire al intreprinderii familiale. (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala? nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca pentru o activitate gen CONSIGNATIE este de preferat infintarea unui SRL sau a unei INTREPRINDERI INDIVIDUALE. Ma refer ... (vezi toată discuția)