avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
As dori sa primesc cateva lamuriri vis-a-vis de concediul fara plata, pentru un coleg. Lucram la o societate comerciala si colegul meu doreste sa plece la munca in strainatate pentru 2 luni. Ar putea sa isi ia concediu de odihna (21 de zile), iar in continuare concediu fara plata. In ce conditii ar putea beneficia de aceste doua forme fara sa aibe urmari, in sensul incetarii contractului de munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Anca C , utilizator 10:54, 20 Martie 2012
Buna ziua,
In momentul in care opteaza pentru concediu fara plata, contractul pe cele 2 luni sau cat doreste colegul dvs. sa isi ia se suspenda ( o sa aibe lipsa la vechime- pe cartea de munca - insa aceasta nu ma exista acum - perioada in care este in concediu fara plata).
Ar trebui sa verifice in reglementarile interne, din firma, (regulament intern, contract colectiv de munca sau politici) care sunt conditiile de acordare a concediului fara plata (CFP). Poate in reglementarile mentionate mai sus, numarul de zile de CFP este limitat.
Da, poate sa beneficieze de ambele forme de concediu fara a avea urmari in sensul incetarii raportului de munca.... insa exista si posibilitatea ca la revenirea din CFP sa aiba surpriza ca postul de munca sa i se desfiintat intre timp.

1. Aveti grija ca CO i se va acorda in functie de perioada lucrata de catre acesta.
2. Referitor la durata CFP trebuie sa vada ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia unde pot fi prevazute astfel de dispozitii ... in caz contrar, durata acestuia poate fi negociata cu angajatorul ..
Multumesc!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz dat de companie in cazul unui preaviz dat de companie: ... SANTIER SANTIER Preaviz dat de companie In cazul unui preaviz dat de companie: 1. daca solicit CO si acestia nu il accepta (din x motive reale sau nu) pot fi obligati in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dragos79 dragos79 exista in lege prevazut ca nu ai voie sa ceri concediu fara plata decat dupa terminarea concediului de odihna? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Poti sa iei concediu fara plata imediat a doua zi dupa ce expira concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani? Dar concediu ... (vezi toată discuția)