Buna ziua!
Am si eu 2 intrebari:
1. Am un salariat pe care angajatorul doreste sa il puna in concediu fara plata, motivul fiind reducerea contributiilor de plata pentru el, acesta fiind de acord. Se poate, neavand alt motiv? Daca da, cate zile?
2. In cazul unei clauze de confidentialitate nu trebuie ca salariatul sa primeasca o suma de bani? Care este cuantumul acestei sume?
Multumesc
1. Din cate stiu eu, nr. de zile fara plata trebuie prevazut in regulamentul intern sau CCM. Concediul fara plata se poate acorda cu acordul partilor.
2. Confidentialitatea este obligatorie si nu impune acordarea unei sume, spre deosebire de clauza de neconcurenta.
1. CFP se acorda la solicitarea angajatului. Durata CFP trebuie sa fie stabilita in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului . In caz contrar, se poate stabili prin negociere.
2. In principiu, exista posibilitate de acordare a unui spor de confidentialitate. Pe langa salariul de baza, venitul salarial al unei persoane poate cuprinde si o serie de sporuri. Acestea sunt reglementate de contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau de reg.intern al angajatorului.
Concediul fara plata trebuie raportat in revisal in termen de 20 zile de la data inceperii?
Adica eu pot transmite revisalul pe 08.06.2013 si CFP sa inceapa din 21.05.2013?
Daca s-a decis suspendarea c.i.m. ca urmare a CFP-ului , atunci suspendarea se completeaza si se transmite in REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
In speta, data inceperii CFP = 21.05.2013 , ultima zi de transmitere a REVISALului fiind 17.06.2013
Concediu fara plata
ortanda
Buna ziua,
Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)