avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

Buna ziua,
Fiica mea impreuna cu prietenul ei vor sa-si cumpere o garsoniera ( ea participa cu 66.6%, el cu 33,3%).
Inrebarea mea este :daca nu se vor intelege pe parcurs, ce se va intimpla cu garsoniera ?
Mai trebuie incheiata o intelegere la notar ?
Poate niciunul nu va dori sa-si vanda partea ( eu doresc ca ei sa se inteleaga, dar nu se stie niciodata ce-ti rezerva viitorul si lucrurile trebuie sa fie clare din punct de vedere juridic ).
Multumesc,
Mihaela S.
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 11:35, 20 Martie 2012
Nu e nevoie de vreo intelegere, in act cumpara pe cote parti dupa cum ziceti ca participa.
Daca vor dori sa se desparta si nu se vor intelege in privinta garsonierei in vreun fel, apeleaza la instanta pt iesire din indiviziune si va hotari instanta- ori vand si isi impart banii dupa cum au participat, ori cedeaza unul celuilalt cota sa si va fi despagubit.
părerea mea este că întocmirea unui act notarial în acest sens este binevenit, prin intermediul acestei forme solemne se vor preîntâmpina eventualele neajunsuri generate de pronunțarea unei hotărâri (care presupune expertize și cercetări).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Despartire in fapt marza_alexa marza_alexa doi soti s-au despartit in fapt acum aproximativ 10 ani. La data despartirii au vandut apartamentul si au impartit banii. Sotia si-a cumparat din banii ... (vezi toată discuția)