avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

La un local a fost o altercatie intremai multe persoane. In urma altercatiei o persoana ar fi fost lovita. Persoana lovita se afla in stare de ebrietate.
Nu se anunta politia sau ambulanta. Persoana lovita se deplaseaza la spital, dar refuza internarea. La doua zile dupa producerea evenimentului persoana lovita merge la spital, ulterior primeste 55 de zile de ingrijiri medicale.
Victima depune plangere impotriva unei persoane care a participat la altercatie, dar nu este faptuitorul.
Persoana reclamata in urma audierii indica cine a lovit, iar ulterior faptuitorul real recunoaste fapta in fata organelor de politie.
Faptuitorul a fost dus la detectorul de minciuni si i se fac amenintari cu privire la favorizarea infractorului, cum ca ar fi recunoscut o fapta pe care nu a comis-o.
Persoana reclamata in dosar(nu faptuitorul) ce poate face ca sa se apere, tinand cont ca reclamantul are 2 martori si persoana reclamata 3-4(dar care nu au fost audiati toti), care sustin ca a existat altercatia, dar persoana care a lovit este aceea care recunoaste?
Localul respectiv este dotat cu sistem de supraveghere video, am solicitat filmarile sa fie mijloc de proba, dar nu a fost realizat acest lucru.
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 10:41, 20 Martie 2012
e absurd, făptuitorului i se fac amenințări de către cine, de către organele de cercetare penală?
mărturisirea, autodenunțul făptuitorului (cel despre care spuneți că e cel real) este susceptibil de a constitui mijloc de probă în cazul în care se coroborează cu alte date. deci împrejurarea că s-a autodenunțat, nu este suficientă ca împotriva acestuia să se dispună începerea urmăririi penale. În consecință organele de anchetă sunt datoare să facă cercetări în acest sens și nu să procedeze la punerea sub învinuire doar pe baza unei plângeri
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
george_puchiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ionut ifrim ionut ifrim buna ziua! am si eu o problema care mi se pare foarte grava si am nevoie de sfatul dvs. speta este urmatoarea: - am fost implicat intr-o altercatie din care ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere cris_deo cris_deo Buna seara. Am facut o sesizare la politie pt un abuz de incredere , persoana pe care am reclamat-o a fost chemata la politie si si-a insusit fapta adica un ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva agenti de paza club ionell2014 ionell2014 buna ziua! am o intrebare: am fost lovit, batut de agentii de paza a unui club, am fost si am depus plangere la politie, dar nu am avut timp sa merg iml pt ... (vezi toată discuția)