avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Livrare eronata a unei companii de curierat rapid la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Livrare eronata a unei companii de curierat rapid la ATM

Buna ziua.

Ma numesc Pescaru Adrian, sunt student la Academia Tehnica Militara. Recent am comandat niste produse din Germania de pe un site de licitatii, produse care au fost expediate folosind serviciile de curierat ale unei companii multinationale.

Pe adresa destinatarului ( adica eu ) au fost mentionate inclusiv numere de telefon, tocmai in ideea ca soferul sa ma anunte telefonic in vederea predarii coletului. Aceste date, dupa cum am constatat ulterior, au fost alterate, in sensul ca nu au fost imprimate identic pe eticheta pachetului. Aceste date au fost completate corect si identic de catre expeditor in Germania la sediul acestei companii, dar au suferit modificari in interiorul acesteia, pe masura ce coletul ajungea de la un nod de livrari la un alt nod de livrari, in reteaua de distributie a companiei.

Toate bune si frumoase, pachetul, dupa cum spune soferul (am mers la compania de livrari si am incercat sa depun o reclamatie; mi-au dat numarul de telefon al soferului; am discutat telefonic cu dansul; astazi urmeaza o intrevedere in persoana pentru a lamuri situatia), a fost livrat la adresa Academiei Tehnice Militare, personalului de servici din ziua respectiva. Aceasta este declaratia soferului.

Predarea s-a facut in baza unui buletin, au fost scrise datele de contact de catre sofer, a fost semnat pentru primire de catre personalul militar. Aceasta este declaratia soferului.

Eu am verificat registrele din ziua respectiva si am constatat ca personalul de servici de la poarta Academiei Tehnice Militare din ziua respectiva este altcineva decat persoana care apare pe factura de primire a curierului.

Personalul de servici din ziua respectiva sustine ca nu a semnat nimic, ca lui nu i-a fost livrat nimic. Personalul de servici nu poate parasi poarta institutiei decat daca altcineva este acolo prezent. Personalul de servici sustine ca nu a parasit poarta institutiei.

Toata aceasta poveste este cusuta cu ata alba in sensul ca acest curier a livrat unei persoane de la poarta , imbracate in uniforma militara (dupa cum sustine acesta), cu niste date de contact eronate. Aceasta persoana care a preluat pachetul nu apare in evidenta acestei institutii,intrucat am verificat intreg personalul (studenti, ofiteri, subofiteri,personal civil).

Am sunat la compania de curierat si le-am expus acest punct de vedere: i-am rugat sa-mi explice de ce au predat altei persoane decat celui care este trecut pe colet. Dansii mi-au raspuns ca au dreptul sa faca acest lucru intrucat este vorba de o institutie militara, iar personalul de la poarta reprezinta institutia si deci , si pe mine.

Intrucat nu cunosc foarte bine legile in acest domeniu, as ruga pe cineva care cunoaste legislatia in vigoare (legat de transporturi), sa-mi explice (chiar cu legea daca este posibil), unde este mentionat acest drept al unei companii de curierat sa livreze altei persoane, fara ca aceasta sa fie in prealabil contactata, notificata, anuntata in vreun fel.

Am constatat de la o vreme ca personalul de la relatii cu clientii al acestei companii refuza sa-mi mai raspunda la mailuri.

Am incercat sa rezolv pe cale amiabila fara sa implic Oficiul pt Protectia Consumatorului in discutie, dar vad ca nu-mi dau de ales.

De altfel, pot face plangere la Politie, in vederea verificarii acestui nume si serii de buletin?

Va multumesc si astept parerile voastre.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Peska, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor! - imputatie dupa demisie aleksab aleksab Buna ziua! Prietenul meu se confrunta cu o situatie la munca. Si-a dat demisia de la o firma de curierat, i-a incheiat contractul de munca, iar acum patronul ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)