avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Lege fotografiere in spatii publice
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Lege fotografiere in spatii publice

Avand ca si pasine fotografia, deci o fac doar pentru mine nu pentru foloase materiale, sunt interesat de legislatia care permite sau interzice fotografiatul in spatii publice si delimitarea intre spatiul privat si spatiul public. Am dreptul publicarii pe un site a fotografiilor facute in spatiul public? Dar daca aceasta fotografie contine si persoane? Destul de dificil de facut o fotografie pe strada in care sa nu fie inclusa cel putin o persoana, chiar daca si intamplator. Ex: fotografiere de institutii publice unde nu este montat panou de interzicere a fotografiatului sau instantanee stradale care includ persoane private.
Imi puteti spune ce lege reglementeaza aceasta activitate? Exista un formular tip pentru acordul persoanelor de a fi fotografiate si publicata imaginea lor (internet, ziare, etc)?

Multumesc.
Pentru a va edifica, cititi Sectiunea a 3-a; Respectul vietii private si al demnitatii persoanei umane, art.70-77

Cred ca o alta discutie care ar putea purta interes pentru dvs., este:
www.avocatnet.ro/content/for...

Formularul poate fi creat de dvs., deoarece nu exista un formular tipizat pe care il puteti folosi.

Daca postati fotografiile pe un site public aveti grija pentru ca exista practica folosirii lor, ignorandu-se copyright-ul.
Multumesc pentru raspuns. Ma puteti ajuta totusi si cu un link spre articolele mentionate de dumeavoastra? Nu vreau ca din eroare sa imi insusesc informatii eronate.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
joterian, utilizator
Da, am mentionat articolele dar nu si Legea....scuze :)
Este vorba de noul Cod Civil:[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona privata prin inchiriere din spatiu public? rehauprim rehauprim Buna ziua ! va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la urmatoarea intrebare: prin inchirierea sau obtinerea aprobarii folosirii trotuarului in vederea ... (vezi toată discuția)
Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)
Lege referitor arta/fotografie: lucrarile mele publicate inadecvat fotograf13 fotograf13 Sunt fotograf, cineva a publicat pe net lucrariile mele fara acordul meu. A schimbat titlul fotografiilor prezentand lucrariile mele intr-un context ... (vezi toată discuția)