avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Constrangere abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Constrangere abuziva

am avut un imobil inchiriat unei societati comerciale care la data de 1 ianuarie a.c. a fost declatrata in insolventa de plata si s-a dispus dizolvarea societatii.
Rezilierea contractului l-am facut pe data de 1 marie a.c. deoarece atunci mi-a adus la cunostinta patronul firmei de situatia in care se afla.

Momentan am aflat ca firma insumeaza datorii restante la CEZ in valoare de 2300 lei, datorii ce revin de plata firmei deoarece ea este titulara contractului.

Cei de la CEZ mi-au spus ca eu trebuie sa achit datoriile chiar daca nu-s pe numele meu, pentru ca altfel nu mi se face rebransare si contract nou de utilizator casnic pe numele meu.
Mi-au sugerat ca eu ar trebui sa ma judeca cu firma si sa recuperez datoria seoarece nu-i obligatia lor.

Mi se pare o chestie abuziva....
Cum ma puteti sfatui?
multam
Cel mai recent răspuns: carmen silva , utilizator 20:40, 20 Martie 2012
este abuziv insa dvs vreti sa aveti lumina la imobil sau sa va judecati cu ei urmatorii 2 ani?
In mod sigur daca achitati banii nu aveti de unde sa-i mai recuperati, debitorul fiind radiat.
Bun si in astfel de situatie ce fac ?
Platesc eu ceea ce a lasat firma care acum e falimentara?
Apoi sa inteleg ca trebuie sa ma judec cu chiriasul sa pot recupera banii....daca pot sa-i recuperez....
Sunt cazuri in care se da sentinta judecatoreasca de achitare a datoriei si respectivul parat nu achita ....si iar o luam de la capat
cunosc o astfel de situatie.
In primul rand faci cere pentru incheierea unui nou contract si astepti sa vezi raspunsul pe care-l primesti. In fuctie de acest raspuns ceri audienta la unul dintre directori si le spui verde in fata ca ceea ce fac ei incalca dreptul consumatorului si ca-i vei da in judecata pentru acest lucru. Nu esti tu obligat sa platesti debitul altuia; este vina lor ca nu stiu sa-si recupereze datoriile.
Ei asteapta sa vada unde pot gasi o bresa ca sa "fraiereasca" pe cate unul si sa-l constranga sa plateasca ceea ce cosuma altul.
Sunt putini avocati care stiu ceea ce trebuie facut...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii impuse abuziv umililor consumatori numecod numecod Lasand la o parte mesajul amenintator ce e practicat frecvent de marile companii prestatoare de servicii ai caror clienti sunt intotdeauna supusi unor ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperatori telefonie mobila calin_paula calin_paula buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: am un coleg la munca care a primit telefon de la o firma de recuperare ca datoreaza 2300 (nu stiu cat ... (vezi toată discuția)