avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... conditii impuse abuziv umililor consumatori
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

conditii impuse abuziv umililor consumatori


Lasand la o parte mesajul amenintator ce e practicat frecvent de marile companii prestatoare de servicii ai caror clienti sunt intotdeauna supusi unor contracte
de-a dreptul abuzive intrucat incalca grosolan principiile universal valabile: libertatea de vointa a partilor precum si sinalagmatismul contractual – umilul consumator avand doar obligatii impuse.
Peste tot la toti furnizorii de utilitati ti se impun conditii abuzive care te constrang pe tine ca , client consumator sa le faci lor un "serviciu de recuperare debite".
Daca pe un loc de consum, debitele restante sunt ale unei alte persoane fizice sau juridice pentru ce ti le pun tie in carca sa le platesti ca sa-ti faca contract?
Unde ne putem adresa noi umilii consumatori ca sa ne putem rezolva problemele?
Cel mai recent răspuns: numecod , utilizator 15:12, 27 Martie 2012
Detaliati putin, ca sa putem vorbi la concret.
Cineva a inchiriat un apartament unei firme comerciale.
Firma a trecut in baza contractului de inchiriere, ca titular de contract ptr. furnizarea energiei si gazelor, numele ei. Asadar gazele si lumina veneau pe numele firmei dar adresa de consum era apartamentul inchiriat.
Firma a fost declarata insolventa si s-a dizolvat....inca se incearca recuperarea creantelor.
Propietarul apartamentului vrea sa se mute el in acest spatiu insa a constatat ca datoria lasata de firma ce a fost inainte este mare atat la gaze cat si la lumina.
Patronul firmei nu a vrut sub nici o forma sa achite ceva. A fost refuz categoric.
Ca sa o dea in judecata e cale lunga si apoi se judeca cu o firma falimentara si asta poate dura 1-2 ani...
A fost la filialele de gaz si lumina si a cerut rezilierea contractelor facute de catre firma falimentara si trecerea pe numele lui, dar aici... soc:
"" nu se poate deoarece pe adresele de consum din factura, pe nume de titular "sc flas", se regasesc debite ce trebuie achitate"

A incercat sa explice ce si cum dar refuzul a fost categoric:
" ori achitati si va facem contract ori va debransam de la retele ptr. ca figurati cu debite restante la noi"
Asta dorim sa aflam: cui ne putem adresa si cine ne ajuta sa scapam de astfel de conditii stupide impuse atat de grosolan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constrangere abuziva numecod numecod am avut un imobil inchiriat unei societati comerciale care la data de 1 ianuarie a.c. a fost declatrata in insolventa de plata si s-a dispus dizolvarea ... (vezi toată discuția)
Restante rds dvdenco dvdenco Pe scurt : tatal meu a inchiriat apartamentul bunicilor mei acum 4 ani si a facut mutatie pentru contractul pe care il avea cu RDS. Au aparut si problemele: ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii manimani09 manimani09 Am o societate comerciala care a incheiat un contract de inchiriere a unui obiectiv(fabrica de paine) ce apartine unei societati intrate in faliment,obiectiv ... (vezi toată discuția)