Sotul meu a fost posesorul unui card de cumparaturi . In ianuarie 2012, a decedat. S-au facut demersurile necesare pentru blocarea contului, am trimis toate actele pe care mi le-a cerut banca si societatea de asigurari. Din motive pe care nu pot sa le discut aici, societatea de asigurari cu care s-a incheiat contractul nu poate despagubi banca ( implicit pe noi ) pentru datoriile acumulate pana la momentul decesului. Intrucat nici unul din membrii familiei nu am avut acces la contractul cu banca ( aceasta refuza sa ne puna la dispozitie contractul pana cand se face succestiunea ), nu stim daca din punct de vedere legal suntem obligati sa preluam aceste datorii. Din cate stim, documentele prezentate de catre posesorul cardului au fost buletinul si adeverinta de salariu. Luna aceasta am primit ultimul extras in care titularul de contract ( decedatul!!! ) este somat sa achite pana in 26 martie toata suma restanta.
S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?
In situatia in care nu intra in discutie nici o mostenire, in ce mod putem fi obligati de catre banca sa platim suma restanta luand in consideratie ca nu am fost implicati deloc in aceasta problema?
Daca nu aveti ce mosteni, atunci nu veti plati nici acest credit. Puteti da declaratie la notar ca renuntati la mostenire
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Overdraft
nicacarmen
Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)