Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2142 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Erori la calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Erori la calculul pensiei

Buna ziua !
Am descoperit ,ca doua din elementele pe baza carora mi s-a calculat pensia sunt gresite.Una din aceste greseli am descoperit-o in anul 2008.Mi s-a refacut calculul si am primit atunci o alta decizie de pensionare,spunandu-mi-se ca voi primi diferenta de bani cu care am fost prejudiciat,din urma(pe 5 ani),dar nu s-a intamplat asa.
De curand am descoperit o asta eroare,insemnand tot un prejudiciu pentru mine.
Mentionez ca aceste elemente pe baza carora mi s-a calculat pensia,nu erau trecute pe decizia de pensionare,deci nu le-am putut vedea pentru a sti daca sunt corecte ori nu(asa era modelul deciziei de pensionare atunci).Am aflat de greseli dupa o audienta la Casa de pensii.
Acum,acea legea conform careia mi s-a calculat pensia care a fost mai mica decat trebuia(din cauza informatiilor gresite),este abrogata.
Va rog,sa ma ajutati,sa-mi spuneti,ce as putea face pentru a-mi recupera diferenta de bani.Este vorba de 5 ani,in cazul primei erori si respectiv 8 ani pentru al doilea element introdus gresit la calcul.
Cu stima !
G.V.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:38, 12 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
puteti face contestatiei in la Tribunal, dupa ce faceti plangere la Casa de pensii, insa nu puteti cere decat pe ultimii 3 ani , restul fiind prescrise.
Solicitati revizuirea drepturilor de pensie in temeiul art. 107, alin. (1) din Legea nr. 263/2010. Nu puteti, insa, solicita plata unor drepturi de pensie cu incalcarea termenului general de prescriptie de 3 ani.
Va multumesc pentru timpul si ajutorul, acordate
Trăim in romania si..nu cred că va mai da cineva diferenta ...mai ales că e vorba de un timp asa de indelungat ..5 ..ani si pe urmă ..8...ani .asta înseamnă că cineva care a gresit să recunoască si să scoată bani din buzunar ..acel cineva va muri de foame din cauza acelei greseli .doar nu va închipuiți că statul va fi dispus să scoată banii ..ma gandesc pentru cei cu sentințe la C.E.D.O..le dă statul banii e vre.o.. unu care zice că a primit de la stat suma conform deciziei cedo.. ..???

Alte discuții în legătură

Aplicarea legii in litera si spiritul ei Carp Mircea Carp Mircea Legea 263/2010 Articolul 107 (1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite ... (vezi toată discuția)
Pensie calculata gresit Mariana_aa Mariana_aa Bună seara! Vecina mea a primit pensia calculata gresit de catre casa de pensii. Problema este ca a fost chemata pentru a se intelege cu casa de pensii si sa ... (vezi toată discuția)
Pot deschide proces? dorel13 dorel13 daca o persoana a iesit mai de mult timp la pensie si nu i s-a calculat toti anii lucrati in gr. 2 de munca ci doar cativa ani, si, acea persoana nu a facut ... (vezi toată discuția)