avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social la domiciliul unui tert
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social la domiciliul unui tert

Buna ziua,

Urmeaza sa achizitionez o locuinta. Proprietarii actuali, au o firma si sediul social este trecut la adresa apartamentului pe care-l voi cumpara eu. M-au rugat ca si dupa ce cumpar sa le permit sa aiba sediul firmei la adresa respectiva. Am inteles ca doar vor primi cateva plicuri la cutia de scrisori, in rest nu au nevoie fizic de acest spatiu.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa facem asta, ce drepturi asupra spatiului ar avea ei si ce probleme juridice as putea avea eu ca si proprietar al spatiului respectiv?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: maneki , utilizator 12:01, 10 Aprilie 2012
Legal nu este vreo problema. In acel apartament este declarat sediul social al firmei si cum v-au spus viitorii vanzatori, nu veti primi decat corespondenta.
In momentul in care contractul in baza caruia s-a stabilit sediul social va expira, atunci veti hotari ce veti face in sensul de a prelungi valabilitatea sediului sau nu.
Ca sa va linistiti solicitati cerificatul constatator eliberat de ONRC din care sa reiasa daca desfasoara activitate sau nu la sediul social
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat
multumesc frumos!
Parerea mea este ca mai bine sa evitati un disconfort pe care l-ati putea avea in viitor...adrese, notificari, sa va caute anumiti debitori ai firmei. Pentru un comerciant onest parerea mea sediul este cartea lui de vizita. Chiar daca apare cu sediul expirat la registrul comertului, posta o sa-i vina tot la vechiul sediu si pentru a scapa de acest neajuns va trebui sa va adresati instantei sa dispuna radierea sediului de la adresa respectiva. Deci bani, nervi, avocati...Ganditi-va bine inainte de a face acest pas.
A mai intervenit ceva in situatia de care v-am spus. Eu cumpar locuinta (care este declarata sediu social pt o firma) prin credit prima casa. Asta inseamna ca locuinta este ipotecata in favoarea statului pe toata durata creditului si se specifica in contract ca nu am voie sa instrainesz locuinta pe o perioada de 5 ani sau sa o grevez de sarcini pe toata durata creditului. Nu prea stiu ce inseamna grevare de sarcini.Aici am nevoie de ajutorul dvs. Am voie sa inchei acel contract de comodat cu fostii proprietari pt a-si pastra sediul la mine in apart, sau asta se considera grevare de sarcini si incalc legea? Si totodata dc la un moment dat as dori sa inchiriez apart, se considera grevare de sarcini?

Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde apartament daca am sediu social si cum pot scoate sediul social de pe apartament? calinpopescu calinpopescu Buna, Am fost asociat intr-o firma timp de 3 ani, firma avand sediu social trecut pe apartamentul pe care il am in posesie. Acum jumatate de an am iesit din ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma pentru transport-persoane in apartament petitemichele petitemichele Buna ziua, Un vecin a achizitionat un microbuz pentru transport-persoane si vrea sa -si faca sediul/biroul in apartamentul in care locuieste, apartament care ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)