avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

buna ziua.
pana in 30 iunie 2011 am fost angajata.dupa mi am depus actele pt somaj care mi s-a dat incepanad cu data de 30 august 2011 pana in 29 feb 2012.de la 1 martie 2012 sunt angajata la o firma.va rog sa mi spuneti daca nasc la sfarsitul lunii iulie2012 beneficiez de indemnizatie crestere copil (la momentul nasterii ar fi 11 luni de cotizatie).
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 20 Martie 2012
Singura modalitate de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, asa cum sunt ele prevazute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea in una dintre perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6) din OUG nr. 111/2010.

Daca nasteti in luna iulie 2012, atunci perioada de referinta este iulie 2011 - iulie 2012.
Ramane in suspans luna iulie 2011 in care nu faceti dovada realizarii de venituri supuse impozitului pe venit....fapt ce poate duce la neacordarea indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate beneficia de concediu crestere copil? anelice anelice Buna seara, As avea o intrebare. In 24 spetembrie mi s-a incheiat CM la o firma, dupa care luna octombrie am ramas fara loc de munca iar somaj am primit ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului anycyk anycyk Buna ziua! Am cateva intrebari referitoare la modalitatea de acordare a concediului de cresteere a copilului. Eu sunt profesor titular in Romania, dar in urma ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa plătesc contributii pe 3 luni Burnar Burnar Cum as putea sa plătesc 3 luni angajarea am lucrat din iunie 2016 pana în septembrie 2016 și acuma dîn ianuarie mam angajat din nou dar eu nasc în iulie ... (vezi toată discuția)