As avea o intrebare. In 24 spetembrie mi s-a incheiat CM la o firma, dupa care luna octombrie am ramas fara loc de munca iar somaj am primit doar din 18 noiembrie 2012 pentru ca doar in data aceasta am fost inregistrata la somaj. Din 4 decembrie lucrez , adica de 2 luni, si de 2 zile am aflat ca voi fi mamica. Intrebarea mea este: voi beneficia de indemnizatie de cresterea copilului? stiu ca trebuie sa am 12 luni lucrate, insa eu nu voi avea, numai in cazul in care mi se va recunoaste acea luna(noimbrie) de somaj si daca imi voi plati eu acea cotizatie la stat pe luna octombrie. Se poate ca eu sa-mi platesc retroactiv pe luna octombrie cotizatia la stat ca sa mi se adune 12 luni ?
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
1. Perioada de somaj indemnizat este perioada asimilata obtinerii de venituri profesionale impozabile si deci este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Asadar luna noiembrie se ia in calculul celor 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
3. Daca veti naste in octombrie 2013 cele 12 luni luate in calcul sunt noiembrie 2012 - octombrie 2013.
In data de 24 septembrie 2012 a incetat CIM, iar in octombrie 2012 nu am beneficiat de somaj pentru ca a trebuit sa mi se trimita de la firma angajatoare statul de cotizare care a durat toata luna octombrie. Asadar am fost inregistrata doar din data de 18 noiembrie 2012.
1. Daca ati ramas gravida de doua zile nu puteti naste mai devreme de luna noiembrie 2013, asa ca indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Chiar daca veti naste in octombrie 2013 tot veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC, asa cum v-am spus mai inainte.
Indemnizatie
elissar
Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)