Buna ziua, am depus in urma cu 10 zile recurs la o pronuntare a judecatoriei.
Va rog cat dureaza sa ajunga dosarul la curtea de apel Bucuresti? Pentru ca, pe internet nu il gasesc. Stiu ca, termenul de motivare poate dura 30 de zile.
Daca ati depus recursul la judecatorie, atunci inseamna ca dosarul trebuie sa ajunga la tribunal si nu la curtea de apel.
Daca nu exista arestati in cauza dureaza mai mult pana sa ajunga la curtea de apel.
Va multumesc pentru raspuns.
Unde trebuie sa ajunga recursul la curtea de apel sau la tribunal? dosarul sa judecat la judecatoria sector 4.
La tribunal o sa se judece recursul.
La curtea de apel se va judeca recursul daca este vorba de un proces penal.
Depinde de infractiunea sau infractiunile care a/au facut obiectul dosarului penal:
1.-tribunalul judeca recursurile impotriva sentintelor pronuntate de judecatorii, in cazul infractiunilor pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar
2.-curtea de apel judeca recursurile impotriva sentintelor pronuntate de judecatorii in prima instanta, cu exceptia celor date in competenta tribunalului, precum si in alte cazuri anume prevazute de lege.
Buna ziua,
Mam judecat la judecatoria sector 4 pentru articolul 215.
Am primul recurs pe curtea de apel Bucuresti. Dupa Curtea de apel la ce instanta mai pot apela pentru un alt recurs in caz ca, decizia este nefavorabila.
Precizez eu nu contest pedeapsa solicit rejudecare pentru ca nu am participat la ancheta si nici la prima instanta pentru a aduce probe.
Dacă v-a fost admis recursul, hotărârea pronunțată de judecătorie va fi casată(anulată), iar instanța de recurs va trimite cauza înapoi, la judecătorie, pentru rejudecare
Nu exista un alt recurs. Hotararile date in recurs sunt definitive, deci nu mai puteti apela la alta instanta.
Buna ziua.
Am inteles ca dupa Curtea de apel nu mai ai voie sa faci recurs.
Nu inteleg cum in alte cazuri sa poate judeca in aceasta ordine. Tribunal, Curtea de apel, si inalta curte de casatie. cazurile (Borcea, Becali,Bercea, Nastase, sau justitia acorda dreptul la recurs dupa pozitia sociala)?
Eu personal intrun dosar care acum este la curtea de apel nu as avea voie sa fac recurs la İnalta curtea de casatie asa am inteles.
Va multumesc
Daca iti convine hotararea data de curtea de apel poti sa astepti 15 zile de la comunicare si in cazul in care partea adversa nu face recurs la Inalta Curte in acest termen,hotararea devine definitiva si irevocabila.
In cazul in care hotararea de Curtea de Apel nu iti este favorabila trebuie sa apelezi si la Inalta Curte de Casatie si Justitie,dar oricum ai 95% sanse sa iti fie respins recursul ca nefondat (mai ales daca te judeci cu una din institutiile statului) si 5% sanse sa-l retrimita la Curtea de apel spre rejudecare,dar sa-l judece dosarul acolo la Inalta Curte n-am prea vazut cazuri.
Daca nu apelezi la aceasta cale de atac si vrei sa ajungi la CEDO o sa-ti fie respinsa cererea pe motiv ca nu ai apelat la toate caile de atac posibile in Romania.
Daca primesti un termen prea mare (ex 1 an) la Inalta Curte si vrei sa-l reduci iti recomand sa cauti pe portalul lor dosare cu obiect juridic asemanator cu al tau(expropiere,retrocedari,pretentii etc) la care li s-a redus termenul cu 6 luni si sa faci si tu o cerere de preschimbare a termenului in care sa faci referiri cu privire la acele dosare(carora li s-au redus termenul,vezi ca dosarele de preschimbare a termenului primesc pe langa numarul initial de dosar si "/a1" sau "/a2" sau "/a3" sau "/a4" ex 15687/105/2009/a1),eu asa am facut si in prima faza mi-a fost respinsa cererea si apoi am trimis o cerere la CSM si atunci probabil sub presiunea celor de la CSM mi-au aprobat reducerea termenului cu 6 luni,trebuie sa fii insistent ca se poate(in alte tari i-ar scuipa in fata sa auda de termene de 1 an,nu sa se bucure ca se reduce la 6 luni,dar asa-i in Romania,noi traim in ea si asta ne ocupa tot timpul).
Cu stima
depinde de data trimiterii in judecata .
referitor la dosarele la care ati facut referire acestea au fost trimise in instanta inainte de intrarea in vigoare a legii accelerarii proceselor si din aceasta situatie se judeca pe legea veche . art 13 cod penal.
Depinde si de faptul daca prima instanta este tribunalul, curtea de apel sau ICCJ.
Daca procesul s-a pornit de la judecatorie nu mai aveti dreptul in prezent.
Nu este vorba de pozitia sociala deoarece ar fi ceva discriminatoriu...
Insa, pozitia sociala determina instanta competenta in anumite situatii...
Dvs. confundati putin lucrurile.
In codul de procedura penala se stabileste clar in functie de infractiunea savarsita si in functie de calitatea (a se intelege profesia pe care o are) persoanei unde se judeca dosarul in prima instanta si care sunt caile de atac.
Prin urmare, daca infractiunea savarsita de dvs. este de un pericol social mai mic, legea stabileste ca sentinta data in prima instanta nu poate fi atacata cu apel, ci direct cu recurs.
Deci, daca nu sunteti in plangere impotriva rezolutiei procurorului beneficiati de o cale de atac.
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa va spun ca hotararea este data de judecatoria sector 4 pentru o fapta la articolul 215. procurorul nu a facut recurs. İar eu solicit revizuire pentru ca nu am avut aparare nici posibilitatea sa aduc martori si probe.
Si dvs. de ce n-ati atacat hotararea daca sunteti nemultumit?
Am facut recurs dar inca nu sa judecat.
Eu vreau sa stiu daca dupa judecarea recursului la Curtea de apel mai am voie sa fac la İnalta curtea. in cazul in care ar fi nefavorabila decizia eu vreau rejudecare nu atac pedeapsa.
Pe revizuire nu aveti sanse.
Daca nu ma credeti mergeti sa consultati un avocat respectabil si veti primi acelasi raspuns.
In recurs trebuia rezolvata problema.
asteptati solutia de la recurs si apoi ganditi-va la revizuire.
~ final discuție ~