buna ziua.pe data de 18 aprilie am citatie de proces la tribunal pt un dosar penal.intrebarea mea este daca pot sa depun cererea de amanare pe 17 aprilie sau trebuie depusa cu 2- 3 zile inainte?
se poate depune si cu o zi inainte
Este mai bine sa o depuneti cu 2-3zile mai inainte.
Poate exista riscul sa nu ajunga la dosar daca o depuneti cu o zi mai inainte.
De fel ajunge la dosar dar orice este posibil...
buna ziua.am termen de prezentare pe 18 aprilie la judecatorie pt un dosar penal privind infractiunile pe drumurile publice.este primul termen de judecata.as dori sa stiu cum pot sa fac sa nu ma prezint?
Intelept este sa va prezentati, pentru ca este un dosar penal si nu da bine in fata instantei.
Dar puteti cere un termen pentru a va angaja un aparator, iar procesul se va amana.
Daca totusi sunteti in imposibilitate de prezentare, depuneti o justificare in acest sens (de ex. acte medicale), alaturi de o cerere pentru acordarea unui termen pana la care sa va angajati un avocat. Asa veti fi sigura ca procesul se va amana.
Motivul ca nu puteti lipsi de la locul de munca nu este suficient, deoarece veti primi motivare de la instanta in acest sens pentru a va justifica la servici.
Este bine sa va prezentati, pentru ca in caz contrar, instanta va emite un mandat de aducere pe numele dumneavoastra. Daca vreti sa amanati doar pentru termenul din 18 aprilie, formulati o cerere prin care solicitati amanarea cauzei pentru imposibilitate de prezentare cu dovezi aferente, sau o cerere in vederea angajarii unui aparator. Insa instanta va incuviinta cererea de amanare pentru aceste motive doar o singura data.
Nu este indicat sa nu va prezentati deoarece riscati sa primiti o pedeapsa cu executare.
Puteti depune o cerere pentru amanarea cauzei si angajarea unui avocat.
Daca procedati asa si motivati de ce nu va prezentati la acest termen ar fi O.K. dupa parerea mea.
Cererea o puteti trimite si prin fax daca locuiti in alta localitate decat cea in care are loc procesul.
~ final discuție ~