avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere pentru acordarea unui nou termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere pentru acordarea unui nou termen de judecata

buna ziua.pe 18 aprilie am termen de judecata si nu pot sa ma prezint.cu cate zile inainte trebuie sa depun cererea?pot sa o depun pe 17 aprilie?multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:56, 4 Mai 2012
Trebuie sa motivati cererea de amanare .
Ce fel de dosar este, civil, penal?
Ce calitate aveti in dosar, reclamant, parat?
Al catelea termen este, ati mai formulat astfel de cereri de amanare?
Puteti s-o depuneti prin registratura si cu o zi inainte, va ajunge la dosar, dar s-ar putea sa n-o admita instanta.
Depinde de cele de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti noi topicuri pe aceeast tema ( pct.3.3 din Regulament)
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea raspunde.
Multumesc pentru intelegere.
elenaelenad a scris:

buna ziua.pe data de 18 aprilie am citatie de proces la tribunal pt un dosar penal.intrebarea mea este daca pot sa depun cererea de amanare pe 17 aprilie sau trebuie depusa cu 2- 3 zile inainte?

marilenadarvareanu a scris:

se poate depune si cu o zi inainte

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este mai bine sa o depuneti cu 2-3zile mai inainte.
Poate exista riscul sa nu ajunga la dosar daca o depuneti cu o zi mai inainte.
De fel ajunge la dosar dar orice este posibil...

elenaelenad a scris:

buna ziua.am termen de prezentare pe 18 aprilie la judecatorie pt un dosar penal privind infractiunile pe drumurile publice.este primul termen de judecata.as dori sa stiu cum pot sa fac sa nu ma prezint?

Gabriela_Marin a scris:

Intelept este sa va prezentati, pentru ca este un dosar penal si nu da bine in fata instantei.
Dar puteti cere un termen pentru a va angaja un aparator, iar procesul se va amana.
Daca totusi sunteti in imposibilitate de prezentare, depuneti o justificare in acest sens (de ex. acte medicale), alaturi de o cerere pentru acordarea unui termen pana la care sa va angajati un avocat. Asa veti fi sigura ca procesul se va amana.
Motivul ca nu puteti lipsi de la locul de munca nu este suficient, deoarece veti primi motivare de la instanta in acest sens pentru a va justifica la servici.

Florea Ana-Maria a scris:

Este bine sa va prezentati, pentru ca in caz contrar, instanta va emite un mandat de aducere pe numele dumneavoastra. Daca vreti sa amanati doar pentru termenul din 18 aprilie, formulati o cerere prin care solicitati amanarea cauzei pentru imposibilitate de prezentare cu dovezi aferente, sau o cerere in vederea angajarii unui aparator. Insa instanta va incuviinta cererea de amanare pentru aceste motive doar o singura data.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu este indicat sa nu va prezentati deoarece riscati sa primiti o pedeapsa cu executare.
Puteti depune o cerere pentru amanarea cauzei si angajarea unui avocat.
Daca procedati asa si motivati de ce nu va prezentati la acest termen ar fi O.K. dupa parerea mea.
Cererea o puteti trimite si prin fax daca locuiti in alta localitate decat cea in care are loc procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o decizie definitiva tibi_ciacaru tibi_ciacaru Cum se poate ataca o decizie definitiva data de un Curtea de apel militara? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Succesiune TANASENASTASA TANASENASTASA unde ma pot adresa pt a scoate un titlu de proprietate sau macar o copie dupa un teren pe care l-au cumparat bunicii mei in anul 1951?la primarie sau directia ... (vezi toată discuția)
Nemultumita de serviciile avocatului- pot obtine restituirea onorariului? LORINTZ LORINTZ mai pot recupera banii dela avocatul meu,dati inca de la inceput pt inceperea succesiunii?nu sunt multumita..ce pot face?as dori un alt avocat..ce-i de facut? (vezi toată discuția)