am o pensie de invaliditate grupa2 dupa 3 operatii de hernii de disc.as dori sa stiu ce inseamna o pensie de boala profesionala(am inteles ca pot sa o optin ca am lucrat ca tinichigiu auto si conditile pana in 2000 au vost destul de grele),mai iau in continoare pensia de invaliditate,se mai adauga ceva la pensia asta ce ma sfatuiti.multumesc.
Nu exista categoria de pensie de boala profesionala iar in sistemul public de pensii nu se pot cumula doua sau mai multe pensii. Exista persoane care au fost incadrate in grad de invaliditate intrucat si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca din cauza unor boli profesionale, insa si aceste persoane beneficiaza tot de pensie de invaliditate gradul I, gradul II sau gradul III, dupa caz.
MULTUMESC. deja beneficez de o pensie de invaliditae gr II dar doream sa stiu daca boala profesionala declarata dupa ce ma_ scos la pensie ma ajuta la vreo recalculare sau sa cer asa ceva, ca de obicei te scot la pensie pe boala si porma obti fisa BP2 de boala profesionala si nu poti sa sti ce afantaje ai sau nu.