avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala profesionala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala profesionala

am o pensie de invaliditate grupa2 dupa 3 operatii de hernii de disc.as dori sa stiu ce inseamna o pensie de boala profesionala(am inteles ca pot sa o optin ca am lucrat ca tinichigiu auto si conditile pana in 2000 au vost destul de grele),mai iau in continoare pensia de invaliditate,se mai adauga ceva la pensia asta ce ma sfatuiti.multumesc.
Cel mai recent răspuns: daniel2766 , utilizator 19:14, 17 Decembrie 2012
Nu exista categoria de pensie de boala profesionala iar in sistemul public de pensii nu se pot cumula doua sau mai multe pensii. Exista persoane care au fost incadrate in grad de invaliditate intrucat si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca din cauza unor boli profesionale, insa si aceste persoane beneficiaza tot de pensie de invaliditate gradul I, gradul II sau gradul III, dupa caz.
MULTUMESC. deja beneficez de o pensie de invaliditae gr II dar doream sa stiu daca boala profesionala declarata dupa ce ma_ scos la pensie ma ajuta la vreo recalculare sau sa cer asa ceva, ca de obicei te scot la pensie pe boala si porma obti fisa BP2 de boala profesionala si nu poti sa sti ce afantaje ai sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensații după eliberarea bp2 asomesan asomesan Beneficiez de pensie de invaliditate gr III din data de 10 octombrie 2017. Astăzi am primit și BP2 prin care s-a declarat boala profesionala, începând cu ... (vezi toată discuția)
Pensie boala gr.3 + program de lucru 8 ore dumitrudd dumitrudd Buna ziua , sunt in pensie de boala gr 3 si la diagnosticul meu in HG 155 /2011 Anexa 1 scrie la \\"Capacitate de munca\\":: \\"Pierduta cel putin jumatate . ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala in spania - nerecunoscuta in romania Medardo Medardo Buna ziua, sunt stabilit in Spania de 15 ani si din septermbrie 2014 am o pensie medicala permanenta si absoluta cu grad de invalabilitate de 33% . Cei de ... (vezi toată discuția)