avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire bilet la ordin, judecatoria competenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire bilet la ordin, judecatoria competenta

Salutare!

Am si eu o mica problema: trebuie investit cu formula executorie un bilet la ordin. Debitorul are sediul in jud. Olt, iar locul platii este Bucuresti. Din cate cunosc pot sa fac cerere la instanta de la locul platii. Insa, asa cum cunoastem, in Bucuresti nu exista doar o judecatorie. Sucursala bancii creditorului unde ar fi trebuit sa se faca plata se afla in sectorul 2, iar sucursala bancii debitorului se afla in sectorul 3. Intrebarea este la care dintre judecatorii pot introduce cererea de investire cu formula executorie? O alta intrebare: unde platesc taxele?
Cel mai recent răspuns: herculeroco , utilizator 20:53, 21 Noiembrie 2008
Conform art.106 alin.(1) raportat la art.16 din Legea nr.58/1934, art.5 şi art.10 alin.(1) pct.3 C.proc.civ., cererea de investire cu formulă executorie a biletului la ordin este de competenţa judecătoriei de la locul de plată sau aceea de la sediul emitentului.
Parerea mea este ca Judecatoria Sectorului 2.

Din cate stiu având caracter de titlu execuiui potrivit legii, biletul la ordin nu trebuie învestit cu formulă executorie pentru a fi pus în executare .




Multumesc.
Tot la Judecatoria Sectorului 2 ma gandeam si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu a biletelor la ordin florina67 florina67 1.daca societatea emitenta a biletelor la ordin are sediul in bucuresti, girantul are sediul in cluj-napoca si beneficiarul are sediul tot in cluj-napoca, ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - investire? crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Societatea unde lucrez are niste bilete la ordin cu refuz la plata de la o societate care initial a avut sediul in Brasov. Ulterior aceasta soc ... (vezi toată discuția)
Rogu-va...un model de cerere de investire a unui bilet la ordin!! danrautu danrautu Rogu-va...un model de cerere de investire a unui bilet la ordin. Taxa judiciara de...?Gasesc ajutor? (vezi toată discuția)