avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Avantaje si dezavantaje platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Avantaje si dezavantaje platitor TVA

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog cu un raspuns in legatura cu plata/neplata TVA?
Ma intereseaza care sunt avantajele si dezvantajele pentru o firma inregistrata ca platitoare de tva dar si pentru una neplatitoare de tva.

Totodata, va rog sa-mi confirmati si care este baza legala.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 19:42, 23 Martie 2012
Buna seara,

Banuiesc ca aveti contracte de management si consultanta cu firmele respective. Daca aveti stipulat in contract cand anume se va factura, atunci nu prea aveti ce face.

Personal, ptr a va feri de anumite aspecte mai putin placute, va recomand sa nu amanati facturarea catre clientii dvs.

Platitoare de tva deveniti in momentul in care ati depasit plafonul de 119000 lei. Ma rog, aveti obligatia sa solicitati la ANAF inregistrarea in scopuri de tva in termen de 10 zile de la data atingerii sau depasirii plafonului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Produse intracomunitare - tva nicoleta56 nicoleta56 Buna, Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)