avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

Buna seara.Pentru gradul de handicap usor,ce compensatii banesti se primeste?si ce alte beneficii are persoana respectiva?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Aura2012 , utilizator 19:32, 20 Martie 2012
cauta in legea 448/2006 reactualizata in 2008. Stiu ca doar 33 lei se acorda si atat. Nu mai stiu,dar uita-te prin acea lege de mai sus
pentru gradul de handicap mediu se primeste cc 30 lei si beneficiati de compensarea medicamentelor ,gradul II de handicap se primeste cc 290 lei plus reducere de la plata taxelor si impozitelor locale daca detineti teren si casa la numele dumneavoastra ,la gradul I aveti dreptul la o indemnizatie de 530 lei de la primarie si 290 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de handicap si dreptul la beneficiile legii 448/2006 gholeorghe gholeorghe Buna ziua sunt incadrat la gradul mediu (3) de handicap si iau indemnizatie 31 lei pe luna cu benefici medicale comform legi 448/ 2006 si am plecat in italia ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Fratele meu sufera de poliartrita reumatoida seropozitiva gradul 2 dar lucreaza ca si sofer la o companie locala de deseuri. Am inteles ca ar ... (vezi toată discuția)
Cat primeste un bolnav cu gradul1 de handicap? Alaen Alaen Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile banesti ale unui bolnav cu handicap gradul 1 cu asistent personal. Stiu ca la gradul 2 se primeste o ... (vezi toată discuția)