avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii transmise la rude de gradul 1,in caz de deces
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii transmise la rude de gradul 1,in caz de deces

buna seara
am o nelamurire: soacra mea a decedat recent si avea 3 imprumuturi facute la banca1, banca2 si ifn
sotul meu a fost la toate cele 3 institutii cu copii legalizate dupa certif. de deces sa anunte evenimentul neplacut,pentru a inceta derularea respectivelor contracte.
-la banca1 se rezolva problema in sensul ca isi vor acoperi paguba de la firma de asigurari cu care s-a facut contr. de asigurare obligatoriu in mom. accesarii creditului de nevoi personale.
-la banca2 si la ifn doamnele functionare sau ce or fi ele insista ca ratele se vor transmite la rudele de gradul 1,chiar daca la una dintre ele exista tot o polita de asigurare (coincidenta ca e aceeasi firma asiguratoare) care ar trebui sa acopere paguba.
mentionez ca nu trebuie facuta nici o succesiune in urma decesului soacrei mele deoarece in decembrie 2010 i-a facut sotului meu acte de donatie pe apartamentul in care locuim,cu clauza de habitatie(deci cu drept de a locui,dar nu mai era proprietara ea).
intrebarea este ce "portita" au cele 2 institutii sa ne oblige pe noi sa platim mai departe acele rate?in contracte nu exista giranti, co-debitori, etc alte garantii
de ce se pot transmite copiilor?
si de ce daca exista polita de asigurare,banca 2 nu vrea sa rezolve problema cu cei de la asigurari?
la creditul facut la ifn,nu exista nici o polita de asigurare, iar in contract este scris ca in caz de deces co-debitorul este sotul/sotia, dupa caz, iar socrul meu este decedat si el de 22 ani, deci nu exista aici co-debitor.
astept raspunsul dvs cat mai curand, va rog

[editat- nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii si nici
identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, multumesc].




Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 15:44, 21 Martie 2012
Mostenitorii creditorului decedat ,in situatia in care accepta masa succesorala,isi asuma sa preia atat "activul" cat si "pasivul' decedatului- in cazul dvs debitele acumulate la cei 3 creditori
Daca nu faceti succesiune, nu preluati datoriile. Acestea sunt preluate doar impreuna cu masa succesorala, de fapt, fac parte din ea. Daca o sa va sune sa le platiti, le spuneti ca nu aveti nicio legatura cu aceasta datorie si daca nu va lasa in pace ii dati in judecata pentru hartuire.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters194995, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces buna ziua! sotul meu a decedat si are imprumut la ifn. ce se ... maria1503 maria1503 Buna ziua! Sotul meu a decedat si are imprumut la ifn. Ce se intampla cu aceste credite? El este titularul imprumuturilor,eu am doar venituri sporadice. (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)