Buna ziua, am cumparat o masina cu toate actele in regula si am facut contract de vanzare cumparare pe numele meu, dar vreau sa inmatriculez masina pe numele altei persoane. Pe fisa de radiere primita de la vanzator este trecut instrainata catre mine. Acum eu trebuie sa inregistrez masina la fiscal pe numele meu, sa o radiez, apoi sa o inregistrez pe numele persoanei careia vreau sa inmatriculez masina. Problema este ca eu am ceva datorii la taxe si impozite (amenzi contraventionale) si nu imi elibereaza certificat fiscal ca sa o pot radia de pe numele meu. Exista vreo solutie sa pot evita inregistrarea pe numele meu? Multumesc.
In siuatia in care cunosteati ca sunteti inregistrat cu debite in urmarire ,va revenea obligatia sa analizati cu responsabilitate oportunitatea unei astfel de "inginerii",de achizitie urmata imediat de instrainare vehicul
Din precizari rezulta ca deja ati inregistrat la autoritatea fiscala vehiculul,astfel incat va confruntati cu situatia prevazuta de art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala-republicata,care reglementeaza ordinea de stingere a datoriillor,care prevede "initial se achita amenzi,taxe si impozite aflate in urmarire si ulterior obligatiile fiscale curente "
Pentru a solutiona situatia ,aveti varianta sa negociati cu cumparatorul vehiculului sa achite contravaloare debite in urmarire aflate pe rolul dvs,urmand ca suma sa fie scazuta din suma negociata pentru tranzactie vehicul