avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu o firma de recuperari creante

Buna ziua

v as ruga mult sa ma ajutati cu un raspuns la problema surorii mele, care in anul 2003 a cumparat de la o societate comerciala din orasul nostru niste obieecte electrocasnice in valoare de 5000 lei urmand sa le achite in termen de 5 ani (pana in decembrie 2008) la banca . Si a platit ratele lunare pana in august 2004, cand a depus o suma mare 4100 lei, care insemna ca datoria ei impreuna cu dobanda este achitata. Contract de la societatea respectiva nu a primit, a avut incredere fiind cunoscuti in oras. Intre timp a iesit la iveala ca acea firma (habitat XXI) a escrocat o multime de oameni, e un mare dosar la politie, iar ei sunt in insulele Canare. In anul 2011 sora mea primeste un plic (in cutia postala, fara confirmare de primire), in care firma de recuperari o instiinteaza ca datoreaza 4000 lei, deoarece in contractul ei a fost suma de 6800, nu de 5000 lei, diferenta pana la suma de 4000 fiind dobanzi si penalitati. I au trimis si o hartie pentru esalonarea datoriei, pe care nu a semnat o, dar deatunci o innebunesc cu telefoanele. Ce ne sfatuiti, avand in vedere ca la politie nu poate face dovada falsului, neavand contractul, trebuie sa plateasca aceasta suma, desi nu a beneficiat de acesti bani, chiar si a platit in avans datoria pe care ea stia ca o are.

multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:04, 21 Martie 2012
Daca ultima scadenta era in 2008, datoria este prescrisa.
O sfatuiesc pe sora Dvs. sa nu semneze nici un document propus de catre EOS. De asemenea, nu trebuie sa plateasca bani. In schimb, trebuie redactat un raspuns catre firma de recuperare, raspuns in care sa prezinte situatia expusa de catre Dvs., sa prezinte chitanta de plata a celor 4100 lei (daca mai aveti aceasta chitanta)si sa conteste creanta.
Nu va faceti griji pentru telefoane, dar daca vreti sa scapati de ele, comunicati-le ca trebuie sa ia legatura cu avocatul dvs. Functioneaza...
Succes!
da, este prescrisa din 2011, sora dvs. nu are altceva de facut decit sa le puna in vedere celor de la eos sa nu o mai deranjeze, dealtfel in 99% din cazuri cei de la eos trebuie ignorati cu desavirsire, pt.ca agreseaza si hartuiesc cetatenii nestiutori in ale dreptului cu datorii demult prescrise pt. sume mici la care ei adauga penalitati de trei ori cit suma, merg pe intimidare
intre timp am citit mesajul d-lui @adisan, la modul general este o sugestie decenta cea cu raspunsul ..., dar eu cred ca in cazul cu eos asa ceva nu se aplica, eu va sfatuiesc sa nu le raspundeti nimic, sa nu va deranjati, pt. ca oricum datoria daca ar fi reala, este deja prescrisa;
daca le raspundeti va vor asalta cu alte discutii, aveti bani sa angajati avocat pt. asta?
chiar daca aveti, nu are rost
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Am aflat acum de existenta cardului tatalui meu decedat magureanu_77 magureanu_77 buna ziua ! am primit de la eos ksi instiintare ca tatal meu are o datorie la un card raiffeisen din 2003,de care eu nu am stiut mentionez ca tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperari creante lore69 lore69 In anul 2005 am luat un credit de nevoi personale fara giranti de la BCR.Am platit ratele pana in sept2006 dupa care nu am mai putut platii.In anul 2007 in ... (vezi toată discuția)