avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Pe scurt
Partaj intre 2 fosti soti pt un imobil cumparat inainte de casatorie in cote de 1/2 fiecare.
- In principal am solicitat sa se constate contributia mea de 100% la achizitionarea imobilului.
- In subsidiar am solicitat drept de creanta actualizat la valoarea de piata a imobilului. Poate instanta sa nu-mi dea nici macar drept de creanta actualizat cu indicele de inflatie pt. ca nu am solicitat?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:47, 21 Martie 2012
Cam putine informatii pentru un raspuns la obiect. Pe numele cui este imobilul? Daca ambii apareti in contractul de vanzare cumparare si este specificata si cota de contributie a fiecaruia, asa cum precizati in expunere, nu aveti ce partaja si nici nu aveti cum solicita sa se constate numai contributia dv la dobandirea bunului.
Nu puteti partaja decat bunurile comune dobandite in timpul casatoriei.
Poate aveti pe rol o actiune de iesire din indiviziune cu privire la acel imobil. Dar aceasta actiune nu are nici o legatura cu fosta calitate de soti a partilor, ci cu aceea de coproprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters241434, utilizator
Valoarea imobilului se va stabili prin expertiza.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta actualizat cu ind de inflatie sau la valoarea de piata a imob? stancescua stancescua Am cerut intr-un proces de partaj coachizit in cote 1/2 fiecare, drept de creanta in valoare de 1/2 din valoarea de circulatie a imobilului. Adica eu am pus ... (vezi toată discuția)
Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)
Prescriptie intrerupta? alinda1 alinda1 buna ziua, in 2006 sotul meu a cumparat un imobil pe care l-a platit integral din banii lui.toate celelalte lucrari de dupa cumparare au fost platite tot din ... (vezi toată discuția)