avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CINE ESTE VINOVAT?? PERSOANA FIZICA? SAU JURIDICA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CINE ESTE VINOVAT?? PERSOANA FIZICA? SAU JURIDICA?

Salutare tuturor,am o mare problema si va solicit ajutorul.
Primaria unei localitati la solicitarea unei persoane a emis un CERTIFICAT FISCAL pentru inceperea proceduri a unei SUCCESIUNI, in certificatul fiscal la un punct sa trecut o suprafata de teren de 1800mp,totul in ordine pana aici.
Mostenitori au mers la notar,acest teren de 1800mp a revenit unei parti care acesta la scos la vanzare, a aparut cumparatorul,in timp ce incercau a finaliza tranzactia pe o suma consistenta, mostenitorul impreuna cu acel cumpartor care platise un avans,au aflat ca nu exista accea suprafata si ca suprafata reala e de 800mp,asta de la Functionarul care semnase ca exista 1800mp:stunned:.
cuparatorul il chiama in instanta pe vanzator si cere dublul sumei drept despagubire.

In aceasta situatie cine este de vina??
1. primarul?
2.functionarul?
3.notarul?
4.primaria ca si institutie? cine trebuie tras la raspundere?
cine il despagubeste pe mostenitor pentru aceasta frauda? si pentru ca a fost chiemat in instanta??

Functionarul nu cumva a facut abuz in serviciu??
fals in acte??:sorry:
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 18:40, 21 Martie 2012
Mostenitorul, cunostea din titlul de proprietate al terenului supus succesiunii, care era suprafata , daca era sau nu identica cu cea inscrisa in certificatul Fiscal....
Oricum, in aceasta situatie, poate sa-l cheme in solidar cu el in instanta, pe notar si pe functionarul de la primarie - pentru a raspunde in fata legii.
In alta ordine de idei, ar putea exista, daca se dovedeste..Abuzul in serviciu ptr. Notar si Fals in inscrisuri sub semnatura privata ptr. functionarul de la Primarie
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters237818, utilizator
Stimata doamna, Mostenitorul nu stia de suprafata reala a terenului, dar primaria trebuia sa verifice cererea depus pt eliberarea acelui certificat ca doar acolo se intabulase suprafata lipsa . sincer nu vad vina mostenitorului mai ales ca poate proba ca nu a detinun nici un fel de document in acest scop si ca toate actele au fost facule de un alt mostenitor. primaria nu are vina??? poate orcine sa semneze asa dupa voie si pe motive "te cred pe cuvant"

Mostenitoru care a facut demersurile pt succesiune este unchiul celui cu problema acesta a mostenit de la fratele unchiului mostenitor care stia situatia reala dar impreuna cu functionarul a sarit peste asta. mai ales ca apare ca si vanzator impreuna cu fratele sau cel mostenit de partea fraudata, exact pe suprafata lipsa.
Adica stia ca nu exista suprafata dar a ascuns acest lucru, mai ales ca el vanuse aceea suprafata:slap:.
eu cred ca este vina primariei:fight: multumesc anticipat
avSimonaHuivan a scris:

Mostenitorul, cunostea din titlul de proprietate al terenului supus succesiunii, care era suprafata , daca era sau nu identica cu cea inscrisa in certificatul Fiscal....
Oricum, in aceasta situatie, poate sa-l cheme in solidar cu el in instanta, pe notar si pe functionarul de la primarie - pentru a raspunde in fata legii.
In alta ordine de idei, ar putea exista, daca se dovedeste.'.Abuzul in serviciu ptr. Notar si Fals in inscrisuri sub semnatura privata ptr. functionarul de la Primarie'

dar primarul care a semnat nu are vina??? de ce sata acolo?? de ce platim primari???:tomato:
Eu nu cred ca notarul are vreo vina.
Functionarul de la primarie poate sa fi dat dovada de neglijenta in serviciu, sau poate este o greseala materiala in acte.
Cine a inscris acea suprafata in rolul fiscal , cine a emis titlul de proprietate, cine a facut masuratorile...cred ca nu e chiar simplu de constatat unde s-a gresit, dar nu este imposibil, iar greseala trebuie gasita si rectificata.
Ar trebui sa vorbiti cu promitentul cumparator si sa il faceti sa inteleaga ca toate acestea nu s-au produs cu intentie si sa nu ceara dublul avansului, ori sa mai astepte pana se clarifica lucruile si sa se incheie vanzarea pe acea suprafata, cea reala , la pret corespunzator.
legally_aid a scris:

Eu nu cred ca notarul are vreo vina.
Functionarul de la primarie poate sa fi dat dovada de neglijenta in serviciu, sau poate este o greseala materiala in acte.
Cine a inscris acea suprafata in rolul fiscal , cine a emis titlul de proprietate, cine a facut masuratorile...cred ca nu e chiar simplu de constatat unde s-a gresit, dar nu este imposibil, iar greseala trebuie gasita si rectificata.
Ar trebui sa vorbiti cu promitentul cumparator si sa il faceti sa inteleaga ca toate acestea nu s-au produs cu intentie si sa nu ceara dublul avansului, ori sa mai astepte pana se clarifica lucruile si sa se incheie vanzarea pe acea suprafata, cea reala , la pret corespunzator.

chiar aveti vointa, dar in sistemul si in lumea care traim noi nu cred asta:)).

poare cumparatorul este de fapt un vanator de situati????????

si nu accept sa umblam prin prefecturi si primari:slap:.
atunci de ce platim sa ne conduca niste "NEIKA NIMENI" SA FUGA TOTI CEI CE AU INCASAT FRAUDA???:rtfm:
. Doar actele vb si nu vad de ce trebuie sa platim noi vina intentionata a fraudatorului ???

CINE ESTE DE VINA SA PLATEASCA:pleasantry:

Alte discuții în legătură

Rectificare suprafete teren si constructii imobil mostenit gorangersgogo gorangersgogo Buna ziua! Am mostenit un imobil compus din teren, casa si anexe gospodaresti. La semnarea succesiunii, mi s-a adus la cunostinta de catre notar faptul ca, pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe un imobil mai mare decât în succesiune mugurelu mugurelu Bună ziua, Speța e așa: 1) Au decedat ambii părinți dintr-un sat -> s-a făcut succesiune potrivit actelor de la primărie (terenuri, ... (vezi toată discuția)
Suprafata detinuta eronata in acte ginjuandreia ginjuandreia De la inceputul acestui an incerc sa donez fiicei mele apartamentul in care locuiesc. Acesta este compus din apartamentul propriu zis, plus cateva cladiri ... (vezi toată discuția)