avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata detinuta eronata in acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata detinuta eronata in acte

De la inceputul acestui an incerc sa donez fiicei mele apartamentul in care locuiesc. Acesta este compus din apartamentul propriu zis, plus cateva cladiri anexe(garaj, magazie, si o extindere de apartament). Initial, pamantul pe care au fost construite cladirile anexe, in suprafata de 1540 mp, era al primariei, eu fiind proprietara doar pe constructii. Ulterior, impreuna cu ceilalti vecini, am obtinut un ordin al prefectului prin care eram improprietariti si cu terenul de sub cladiri.
In momentul in care ne-am prezentat la prefectura, pentru a ridica acest ordin si a putea face actele pentru donatie, in acesta era trecuta suprafata de 1640 mp. Am incercat sa rezolvam intr-un fel problema, dar am alergat de la primarie la cadastru, la notariat si tot asa si desi au trecut aproape 6 luni, sunt plimbata dintr-un birou in altul, toata lumea recunoaste ca undeva este o greseala, dar nimeni nu isi asuma vina si nimeni nu imi ofera o solutie de rezolvare a acestei probleme.
Va rog sa imi spuneti ce as putea face sau cui ar trebui sa ma adresez in aceasta situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AMALIA MORLOVA , Avocat 00:44, 26 Iunie 2012
Trebuie sa promovati o actiune in instanta avand ca obiect Modificarea titlului de proprietate emis de Prefectura.
Consider ca ordinul Prefectului s-a emis in baza unei lucrari topografeice , iar suprafata reala
este cea inin ordin .
Pentru acest lucru trebuie sa efectuati o expertiza extrajudiciara cu un topograf autorizat de catre OCPI.
In acea documentatie se va prezenta "Planul de Amplasament si Delimitare" PAD cu suprafata reala masurata sin sistem STEREO 70 .
Intreaga lucrare se va depune la OCPI din judetul dvs., spre avizare, iar dupa avizare o veti depune la cartea funciara spre intabulare.
Avand terenul intabulat cu constructiile notate, puteti sa faceti ce vreti cu proprietatile dumneavoastra.
SUCCES
Nu cred ca OCPI-ul va modifica un titlu de proprietate in baza unei expertize extrajudiciare, de obicei aceste expertize nu au decat o valoare de informare, expertiza care se ia in calcul este exclusiv, expertiza judiciara omologata de o instanta de judecata si cuprinsa intr-o sentinta.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren mai mult la masuratoarea topometrica. simudal simudal Proprietatea cu suprafata de 660 mp, nu are act de proprietate. Am obtinut un Ordin al prefectului privind posesia acestuia (care tine loc de act de ... (vezi toată discuția)
Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)