avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perioada minima contract inchiriere? Se poate pe 6 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perioada minima contract inchiriere? Se poate pe 6 luni?

Buna ziua,

Care este peioada minima aunui contract de inchiriere? Chiriasul vrea pe luni, proprietarul este de acord. Citeam pe unele locuri ca artrebui minim un an? Este adevarat sau se poate pe cat dorim de comun acord? Garantia se trece in contract sau in act aditional/anexa? Va multumim!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 12:08, 21 Martie 2012
1-Subiectul initiat de dvs nu se incadreaza si nu se supune legislatiei asociatiilor de proprietari
2-De regula, contractele de locatiune se incheie cu termen de un an de zile cu posibilitatea de prelungire-conditionat de interesul partilor
3-Termenul de un an de zile este impus avand in vedere obligatia locatorului de a inregistra contractul de locatiune la autoritatea fiscala si pentru a se putea calcula obligatiile aferente
Puteti inchiria pentru sase luni. Termenul pentru care se face inchirierea este lasat la aprecierea partilor - legea nu impune un termen minim (era in discutie un astfel de proiect de lege, dar sper sa nu intre in vigoare asemenea reglementare)

Despre garantie veti scrie in cuprinsul contractului.
In anexa la contract se scriu (atunci cand se intocmeste anexa), de regula, chestiuni legate de mobilierul etc din imobil, o situatie a spatiului de locuit, instructiuni tehnice de folosire a locuintei (parti individuale, parti comune), situatia elementelor pentru incalzire, informatii privind acordul de contractare a serviciilor de telefonie, internet - ca exemple (dar anexa nu e neaparat obligatorie)
Act aditional la contracte se incheie, de regula, cand au loc unele modificari ale dispozitiilor din contract: prelungirea perioadei de inchiriere, marirea / micsorarea chiriei, ca exemple.



**
ynocentta, durata contractului de inchiriere nu are legatura cu inregistrarea la finante - inregistrarea se face in baza contractului, prin depunerea declaratiei de venit anual (pentru cedarea folosintei bunurilor) si impozitul se calculeaza (si se plateste) in functie de durata contractului.
Care este argumentul juridic al afirmatiei dv? Nu scrie in codul fiscal, nu scrie in legea locuintei, nu scrie in codul civil in vigoare de la 1 Octombrie 2011, iar la finante se accepta contracte de inchiriere incheiate si pentru 3 luni.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata MILESCU MILESCU Buna ziua As dori sa stiu de cate ori se poate reinnoi contractul pe peioada determinata. Din cate stiu se poate reinnoi de trei ori. La noi in firma ... (vezi toată discuția)
Act aditional la un contract de inchiriere bogdan27 bogdan27 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un act aditional la un contract de inchiriere a locuintei in care sa se stipuleze ca proprietarul este de acord ca ... (vezi toată discuția)