avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca pe perioada determinata

Buna ziua
As dori sa stiu de cate ori se poate reinnoi contractul pe peioada determinata. Din cate stiu se poate reinnoi de trei ori. La noi in firma reinnoirea consta intr-un act aditional la contractul individual de munca si o fac de mai mult de trei ori. Este legal? Se poate sesiza ITM-ul in acest caz?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MILESCU , utilizator 15:27, 4 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Inauntrul termenului de 36 de luni , c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitare a numarului de prelungiri, indiferent de durata prelungirii.

Codul muncii nu prevede niciun numar maxim de prelugiri a duratei unui c.i.m. incheiat pe determinata.

2. Daca vorbim despre operatiunea de incetare - incheiere aunui c.i.m., atunci intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
Multumesc!
Dar cum este normal/legal? Prelungirea sa se faca printr-un act aditional sau printr-un alt c.i.m.?
Inca o data va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prelungirea duratei ar trebui sa se faca printr-un act aditional .... incheierea unui alt c.i.m. intra sub prevederea mai sus mentionata.(intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata)
Va multumesc pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata petrica_pascal petrica_pascal Cate contracte de munca individuale , pe cate o perioada de cate o luna fiecare , pot fi incheiate succesiv intre angajat si angajator ? Multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Limita actelor aditionale la contracte de munca pe perioada determinata ruxandrasofia ruxandrasofia Conform art. 82 alin. 1 Codul Muncii, contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni. ... (vezi toată discuția)
Perioada de munca nedeterminata 1ecaterina1 1ecaterina1 De cate ori are voie angajatorul sa te tina in perioada determinata de 6 luni. ? Iti face un contract pe perioada determinata de 6 luni dupa ce trec cele 6 ... (vezi toată discuția)