buna ziua, sunt angajata unei primarii in calitate de asistent medical comunitar.am absolvit postliceala sanitara in 2008 si tot de atunci sunt si angajata pe acest post.am stat in cresterea copilului timp de 2 ani si la intoarcere am salariul minim pe economie adica 700 brut si net 530, e normal???
Spre deosebire de mediul privat, unde salariul este rezultatul negocierii directe intre angajat si angajator, in sistemul de stat salariul este static, luat dintr-o grila specifica personalului bugetar.Intrebati la contabilitate/resurse umane la primaria de care apartineti., acolo veti primi informatia calda.:)
am fost la cel de la resurse umane si nu isi da nici un interes zice ca asa trebuie sa fie ca sunt inghetate, mie tot nu mi se pare corect, totusi am o scoala, dar dupa ei sunt angajata ca muncitor necalificat.asta e oricum ma resemnez
In sectorul bugetar , nu prea aveti ce sa faceti ... sistemul de salarizare este stabilit prin acte normative si nu ca urmare a negocierii intre angajator si salariat ...dvs aveati posibilitatea sa contestati decizia de stabilire a salariului .. daca v-ati intors la serviciu in 2010 , atunci era in vigoare Legea nr.330/2009 care prevedea:
Art. 17
(1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
(2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor specifice.
-Cand ati intrat in ccc,mai devreme de 6 luni de la angajare?
-Cat aveti lucrat dupa revenirea din ccc?
Daca ati intrat in ccc inainte de a fi implinit 6 luni de activitate,erati angajata ca asistent debutant,iar salariul in decembrie 2008 era de 630lei,in 2009 s-a adus la minimul/economie de 600lei,apoi la 670 si in prezent ,la revenire 700lei,pt. ca in ianuarie 2010 nu aveati alte sporuri care sa fie incluse in sal.de baza.
Daca intre timp ati realizat vechime mai mare de 6 luni,puteti cere sa fiti promovata de pe functia de asistent medical comunitar debutant pe functia de amc si astfel va creste si salariul cf. cu noua incadrare.
cand am intrat in ccc aveam mai mult de 1 an lucrat si am dat examenul de trecere de la asistent debutant si de la 650 cu cat eram incadrata prima data am ajuns la 750.am stat in ccc din 2010 pana in 2012, in februarie am revenit la servici si nu am luat deloc bani pana acum si mi-a zis ca 750-25%+15%=mai putin decat salariul minim brut si ca ma incadreaza cu 700 minim pe economie.deci oricum nu inteleg nimic de la cel de la resurse umane si nu am unde sa ma mai interesez.poate daca imi dati totusi un raspuns poate mai am o speranta.sunt suparata pe faptul ca am prea mic salariul, adica am facut scoala degeaba???ca am salariul ca necalificat, tare sunt necajita
Salarizarea in 2012
ElinaM
iata ca si mai ales iata cum si pentru anul 2012 au aparut HG 1225/2011 si mai ales L 283/2011 asa ca va trebui sa ne reincadram. problema este tot cu ... (vezi toată discuția)
Salarizare
logofatu
Sunt angajata intr-un spital de urgenta din anul 2009 ca asistent medical. Am gradatia 5 si studii superioare, iar salariul meu de incadrare este de 1200 ron, ... (vezi toată discuția)