avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale NEINTELEGERE INTRE ASOCIATI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

NEINTELEGERE INTRE ASOCIATI

Buna ziua,

Speta ar fi urmatoarea: A, B, C - asociati intr-un s.r.l.
C - are functia de administrator
Tot C vrea sa achizitioneze o masina noua pe firma, fapt cu care A si B nu sunt de acord, negasind acesta un lucru util.
Functia de administrator are un rol aici ? Ii da totusi dreptul sa faca achizitia ? E normal ca asociatii sa intervina in administratie ? Ce solutie ar fi ? Va multumesc !

O seara placuta !
Cel mai recent răspuns: mihai22 , utilizator 21:36, 9 Iunie 2011
Convocare AGA, avand pe ordinea de zi limitarea puterilor administratorului.
In AGA veti hotara ca administratorul nu poate angaja societatea decat cu aprobarea AGA pentru acte juridice avand o valoare mai mare de ............. RON (EURO).
:), Dl. Timi, pe mine nu ma intereseaza restrangerea drepturilor administratorului...eu intrebam cum poate face ca sa cumpere acea masina....
Oricum ma gandesc ca nefiind un act de administrare, ci un act de dispozitie, administratorul are nevoie de acordul celorlalti 2 asociati si acestia nefiind de acord...masina nu se va putea cumpara.
Vroiam sa vad, totusi, daca ar fi putut exista o portita..o alta interpretare, astfel incat sa nu mai fie nevoie de acordul lor....desi...avand in vedere ca in actul constitutiv se mentioneaza ca : "administratorul poate face toate operatiile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii si de a reprezenta SOCIETATEA in limita puterilor acordate de adunarea generala a asociatilor.", mi-e clar ca nu exista nici o solutie si in lipsa acordului celorlalti...nu va putea face aceasta achizitie.....
Va multumesc, oricum.
Nu este normal sa existe asemenea certuri intre asociati , insa nici administratorul nu poate lua decizii exclusive daca statutul societatii nu-i permite acest lucru.

Cumpararea unei noi masini, chiar daca pt ducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, reprezinta un act de dispozitie.In aceasta situatie tr consultati si ceilalti asociati, majoritatea luand decizia si administratorul supunaindu-i-se .
Buna seara.
Intr-un SRL cu trei asociati A,B,C, asociatul minoritar C are vreun drept? Poate cere dividentele ce i se cuvin chiar daca ceilalti doi se impotrivesc? Asociatii A,B pot muta sediul societatii in alt oras fara sa consulte pe asociatul C? Asociatul C cu 20% poate obliga pe ceilalti doi sa ofere informatii despre situatia financiara a firmei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune Manuela Miron Manuela Miron Stie cineva daca pentru asocierea in participatiune dintre o SA si un SRL este obligatorie AGA? Daca da, indiferent de % pus in asociere? Exista si vreo lege/ ... (vezi toată discuția)