avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)

Legat de calcul incalzire: e corect ca doua apartamente identice (supr, elementi calorifer, etc) sa platesca caldura diferit? unul e orientat sud-est si plateste mai mult decat cel din directia opusa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: margacr1961 , utilizator 16:45, 9 Decembrie 2008
Sunt prevazute cu repartitoare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
elga50, moderator
Stiu ca la repartitoare e un coeficient care tine cont de orientare.

Aici sunt apartamente identice racordate la sistemul centralizat, FARA REPARTITOARE; cei de la sud platesc mai mult decit cei din diirectia opusa. E corect?
Si nu ati intrebat onorata administratie pe ce isi bazeaza modul de calcul?
Aseara am obtinut copii ale listelor de plata pe primele 6 luni, dupa doua saptamini de "plimbari", sper sa le obtin se pe cel din iulie-oct.
Acasa uitiandu-ma pe ele am sesizat diferenta la caldura intre part cu 2 camere identice, fara repartitoare, cu orientare diferita.
Voi intreba luni, cind e program de incasari.
Problema pe care ati ridicat-o e ca o ghicitoare. Nu vad decat doua posibilitati:
1. Identice, identice, dar poate ca au totusi un picut de suprafata diferita;
2. Poate ca pe lista nu e trecuta subventia, ca rubrica distincta, unul din apartamente beneficiaza de subventie sau ambele, dar in sume diferite...si aceasta subventie e scazuta direct din suma de la caldura.

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura Raluca1Alexe Raluca1Alexe Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se ... (vezi toată discuția)