avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada observatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada observatie

buna ziua!ce inseamna la o firma aflata in insolventa stadiul de perioada observatie
?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 21 Martie 2012
Este perioada cuprinsa intre data deschiderii procedurii si data confirmarii planului sau, dupa caz, a intrarii in faliment. In aceasta perioada de obicei se analizeaza sansele de redresare a debitorului.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
in aceasta perioada se pot plati creantele catre salariati?
Debitorul, prin administratorul special, poate efectua în perioada de observatie plati care se încadreaza în conditiile obisnuite de exercitare a activitatii curente doar sub supravegherea administratorului judiciar.
Activităţile curente reprezintă acele fapte de comerţ şi operaţiuni financiare efectuate de debitor în perioada de observaţie, în cursul normal al comerţului său, cum ar fi:
a) continuarea activităţilor contractate, conform obiectului de activitate;
b) efectuarea operaţiunilor de încasări şi plăţi aferente acestora;
c) asigurarea finanţării capitalului de lucru în limite curente. (art. 3, pct. 14 din Legea nr.85/2006)

Prin urmare, in perioada de observatie se poate achita drepturi salariale...
dar daca firma nu mai desfasoara niciun fel de activitate?teoretic nu mai dispune de bani in niciun cont...in cazul acesta cum se vor plati drepturile salariale restante?in asemenea cazuri se poate estima de catre administratorul judiciar o data la care aceste restante ar putea fi platite?
Daca nu desfasoara activitate si, prin urmare, nu realizeaza venituri atunci nu plateste salarii ... cam greu de estimat cu aproximatie data platii drepturilor salariale restante ...

Alte discuții în legătură

Plata salarii aferenta perioadei imediat precedente deschiderii procedurii de insolventa Alexian_2011 Alexian_2011 [quot]Buna ziua! Am urmatorul caz: O societate X cere deschiderea procedurii de insolventa . incepand cu data de 28 martie 2014 -sa zicem - SC X intra ... (vezi toată discuția)
Incident de plata mihaigheorghe mihaigheorghe S-a deschis procedura de insolventa. Termenul de continuare a procedurii este pe 20 noiembrie. La Registrul Comertului a aparut noua stare a societatii dar ... (vezi toată discuția)
Drept de instrainare avere debitor in insolventa gratiana gratiana Buna ziua, as avea o nelamurire privind urmatoarea speta: am un debitor impotriva caruia s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei (la cererea ... (vezi toată discuția)