avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pronuntare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pronuntare divort

Buna Ziua
Am si eu cateva intrebari referitor la pornuntarea divortului....Solutie: Respinge exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti invocata de catre parat, ca neintemeiata. Admite cererea, astfel cum a fost precizată. Dispune desfacerea casatoriei incheiata intre parti, prin divort, din culpa comuna a sotilor. Dispune ca reclamanta sa revina la numele purtat anterior incheierii casatoriei, acela de H. Dupa divort, autoritatea parinteasca cu privire la minora va fi exercitata exclusiv de catre mama, reclamanta D. Stabileste locuinta minorei la mama, reclamanta D. Obliga pe parat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei de 116,66 lei lunar, incepand cu data de 25.01.2011 si pana la majoratul acesteia. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

1.Cum e posibil sa ceara pe un an si 3 luni pensie si mai ales ca noi am fost si suntem impreuna.
2.Cum este posibil sa cer drept de vizita si sa nu mi se dea.
3.Cum e posibil sa fiu decazut din drepturile parintesti ? Pe ce motiv se poate face asta.
Precizez ca divortul este o mascarada dar sotia nu vrea sa depinda de mine cu copilul si de accea a cerut asta. Am fost impreuna si suntem dar nu in romania.Ea a avut avocat si eu nu.Ce se mai poate face sa cer drept parintesc si drept la vizita plus ca sa dau pensie pe un an in urma.Pot cere sa fie incredintat la ambii parintii?? Cum am citit aici de o lege noua?
Multumesc si astept un raspuns va rog.#-o#-o#-o
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:25, 21 Martie 2012
Daca mai sunteti in termen formulati cerere de apel, aratand motivele pentru care sunteti nemultumit de sentinta.
Ar fi indicat sa angajati un avocat macar pentru o consultatie si redactarea cererii motivate de apel, daca nu si pentru asistare/reprezentare la proces.
Daca nu sunteti in Romania, acest lucru se poate face dand o procura speciala de reprezentare.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Claudeprofa Claudeprofa Avem o situatie: parintii sunt despartiti, nu divortati. Copilul minor sta la mama. Tatal nu participa cu bani la cresterea copilului. Daca se va incepe o ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)