avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata 5,5 sanatate daca ai vandut un imobil?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata 5,5 sanatate daca ai vandut un imobil?

Soacra mea, care este pensionara, se confrunta cu o situatie, cel putin ciudata. In 2009 au vandut un imobil, notarul le-a retinut impozitul. Acum pentru ca au avut nevoie de o adeverinta pentru spital, la Casa de Sanatate li s-a spus ca in 2009 au avut venituri (singurul venit fiind provenit din vanzarea apartamentulu) pe care nu au platit sanatate. Intrebarea este : care este baza legala in care ei aplica 5,5 pt sanatate la vanzarea singurului imobil detinut? Anul trecut din banii obtinuti din vanzarea din 2009, si-au cumparat o garsoniera ....cumpararea aceasta cum va fi tratata?

Alte discuții în legătură

Impozitarea chiriilor Leonard Pescaru Leonard Pescaru soacra mea a detinut un apartament care a fost inchiriat o perioada de timp (intre octombrie 2006 si ianuarie 2011). acum cateva zile a primit de la ANAF o ... (vezi toată discuția)
Contributie la sanatate la vanzarea unui imobil Victorashu Victorashu Soacra mea a vandut un apartament in 2008. Era pensionara atunci, ca si acum. In aceeasi luna a cumparat alt apt cu banii obtinuti. In 2012, incercand sa ... (vezi toată discuția)
Cass pensionar - vanzare teren Barzote Barzote Buna ziua, In anul 2010 bunicul meu care era pensionar a vandut un teren . In anul 2014 a primit de la Casa de Sanatate o Decizie de Impunere pentru plata ... (vezi toată discuția)