avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea chiriilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea chiriilor

soacra mea a detinut un apartament care a fost inchiriat o perioada de timp (intre octombrie 2006 si ianuarie 2011).
acum cateva zile a primit de la ANAF o instiintare de plata de 60 de lei ce s-a dovedit a fi penalitati pentru neplata CASS de aproximativ 1900 lei, CASS provenit din sumele primite inchirierea imobilului respectiv.
problemele pe care doresc sa le lamuresc (nu lucrez in domeniu, iar a ma certa cu cei de la CASS mi se pare inutil):
- in perioada octombrie 2006 - aprilie 2009 a avut calitatea de salariat (pot dovedi aceasta calitate cu cartea de munca completata la zi, eventual cu o adeverinta de la locul de munca din care sa rezulte ca a platit CASS);
- incepand cu mai 2009 este pensionara pe caz de boala (in aceasta situatie nu stiu daca era obligatorie plata CASS);
- inchirierea imobilului respectiv a luat sfarsit in luna ianuarie 2011 prin acordul partilor, inchiderea acestuia facandu-se la ANAF;
- imobilul respectiv a fost vandut (prin contract de vanzare cumparare si plata impozitelor -2% catre stat) in martie 2011;
- de unde rezulta acea suma de 1900 lei datorata catre CASS pentru ca, dpmdv, pana in aprilie 2009, din cate stiu, soacra mea avand calitatea de salariat, nu ava obligatia sa platasca acest CASS, singura varianta fiind cea legata de perioada urmatoare, pana la inchiderea contractului de inchiriere (la jumatatea lunii ianuarie 2011). or, chiria pentru aceasta perioada a fost de 600 lei pe luna, pentru 20 de luni...
va rog sa ma lamuriti asupra acestor aspecte.
multumiri anticipate
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
Leonard Pescaru,
Cel mai recent răspuns: OvidiuDanut , utilizator 11:13, 3 Aprilie 2014
Faceti o contestatie la decizie, explicati in scris cele amintite aici, anexati documentele doveditoare si ar trebui sa fie in regula. Pentru perioada anterioara aprilir 2009 oricum intervine prescriptia. Creantele bugetare se prescriu in 5 ani. Despre perioada de pensionare nu stiu sigur nici eu. In orice caz, de o recalculare substantiala trebuie sa beneficiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie cass pfa radiata in 2010 capucino capucino BUNA SEARA. In 2010 am inchis PF-ul, intrucat in perioada 2005-2009 a fost suspedanta. In cursul anului trecut am primit o notificare de la ANAF ca pentru luna ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate la dividende simonaistrate simonaistrate In perioada iunie 2009-aprilie 2011 am fost in concediu pentru crestere si ingrijire copil.In anul 2009 si anul 2011 am ridicat dividende. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
cass - decizie de impunere din oficiu koop27 koop27 Sunt plecat in Italia din 2001,unde sunt angajat si asigurat cu acte in regula.Pentru un apartament inchiriat din 2006 in 2011 cu o suma formala (200 ... (vezi toată discuția)