avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... extradare,sfat admisibilitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

extradare,sfat admisibilitate

Buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la extradare europeeana,in cazul in care persoana condamnata in romania la 3 ani, pt violare de domiciliu al2,iar in tara in care se afla, infractiunea de violare de domiciliu este pedepsita de la 6 luni la 2 ani,se poate admite cererea de extradare in conditiile in care in convetia europeena de extradare, PARIS 1957,la art.2,alin.1 , se precizeaza ca faptele ar trebui pedepsite cu o masura privativa de libertate de cel putin un an sau mai mult !!???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:52, 23 Martie 2012
conventia de la Paris se refera la pedeapsa maxima prevazta de lege - in ambele tari la care va referiri pedeapsa maxima este de minim 1 an.
Cererea se poate admite.
Depinde de apararea pe care o va face avocatul din acel stat.
Cererea de extradare are toate sansele sa fie admisa. Conditiile referitoare la persoana, infractiune si pedeapsa sunt indeplinite, astfel nu exista un motiv de refuzare a extradarii. Nu are importanta faptul ca ati primit un an peste maximul prevazut in codul penal al acelei tari.
Sper ca vorbim despre o tara care a semnat o conventie cu privire la extradare.
pai daca vorbim de extradare inseamna ca romania are acord cu acea tara situatie in care nu vad ce legatura are cu incadrarea in acea tara.
doreste sa execute pedeapsa in acea tara ?
nu doreste sa execute pt ca problema e ca e nevinovat,a avut parte de o judecata sumara si incorecta , nemaivorbin si nelegala, deoarece , politia si actele depuse la dosar il scoteau de sub acuzatii, dar datorita faftului ca a fost recidivist , a fost condamnat, numai pe marturii false ale mebrilor aceleiasi familii, si un proces verbal de delimitare a propietatii care a fost intocmit la un an de la comiterea faptei,in opozitie cu pv al politiei din data savarsirii asa zisei fapte, pv care stipula ca propietatea nu era delimitata integral !!

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa extradare nicu_75 nicu_75 Buna ziua! Am fost retinut in baza unui mandat de arestare european in luna iunie 2013, fiind condamnat in 2004 la 10 ani de inchisoare cu executare(sentinta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scot un prieten din puscarie bebesan bebesan Povestea sta cam in felul urmator : in 2006 prietenul meu a fost in padure si a taiat 5 lemne (era lemn de foc , fag ) , a fost prins si judecat . in vara lui ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)