Buna ziua!
Am urmatoarea problema: am intentat actiune de divort si avem prima infatisare la sfarsitul lunii iunie. Intre timp, ne-am impacat si am introdus cerere la dosar,prin care am solicitat retragerea actiunii de divort si judecarea in lipsa, insa dupa doua saptamani ne-am separat din nou. Ce trebuie sa fac acum? Ar trebui sa depun o alta cerere de judecare a actiunii ca sa mearga divortul innainte sau ne prezentam amandoi la prima infatisare si spunem ca totusi ne dorim divortul?
La primul termen de judecata instanta o sa va intrebe daca v-ati impacat sau daca insistati in continuarea procesului de divort.
Cererea de retragere a actiunii de divort depusa prin serviciul registratura trebuie oricum sustinuta verbal la termenul fixat, altfel nu e luata in considerare.
Daca dorinta dvs. de a se desface aceasta casatorie este ferma atunci, fie puteti divorta prin acord, fie, daca unul dintre dvs. nu doreste acest lucru, se va fixa termen pentru administrarea probelor (inscrisuri, interogatoriu, martori).
Daca exista si minori in cauza va fi nevoie de si efectuarea anchetei psihosociale si de audierea obligatorie a acestora daca au implinit 10 ani sau facultativa (doar daca instanta considera necesar) in cazul in care au o varsta mai mica.