avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie ,dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie ,dosar penal

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti ,din experienta dumneavoastra la ce ma pot astepta. La sfarsitul anului 2010 ,am trecut printr-un soc emotional ,fapt care am ajuns la postul de televiziune Pro-tv ,in incercarea de a sta de vorba cu un reporter de la departamentul stiri.Fiind refuzata de paznicul de la intrare ,si in starea de disperare in care ma aflam ,am inceput sa plang si sa rostesc ca imi voi da foc acolo ,lucru pe care nu l-am facut ,imi era foarte rau si am sunat la salvare ,bineinteles au urmat intrebarile ;unde ma aflu ,de ce sunt in aceea stare ,am spus motivul pe care-l aveam ,iar cei de la salvare au anuntat si politia .In 5 minute au venit doi politisti mi-au luat datele de pe cartea de identitate ,au promis ca ma vor ajuta in problema pe care o aveam ,apoi a venit si salvarea ,mi-au facut u EKG si au vrut sa ma duca la spital, lucru pe care l-am refuzat .Acum am primit o citatie sa ma prezint in data de 2 aprilie ,in calitate de .............. spatiu necompletat ,in cauza privind DOSAR PENAL .Eu nu am alte abateri si cu siguranta de acolo imi vine citatia .Ce pot sa fac ? ma vor condamna ? In urma socului emotional am ramas fara serviciu si sunt in tratament pentru Depresie Anxioasa.Ce urmari poat avea acest gest al meu facut la disperare?
Multumesc ,si va rog sa nu ma judecati
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 23 Martie 2012
există o neconcordanță între ce relatați, pe de-o parte spuneți că polițiștii care v-au luat datele au spus că vă vor ajuta în privința acelei probleme iar pe de altă parte vă temeți de urmările pe care ar trebui să le suportați în urma acelor acte ale dvs, de revoltă (acte concretizate în amenințare cred)
totuși, sfatul meu este să vă păstrați calmul și să vă prezentați, dacă este posibil, la locul stabilit în citație să vedeți motivul pentru care sunteți chemată acolo. asta pentru că nu trebui să fiți învinuită sau inculpată în vreo cauză pentru a fi citată.
în altă ordine de idei, dacă vi se confirmă temerile, și raportându-mă la cele relatate, nu riscați mare lucru...cel mult o amendă după părerea mea.
Sfatul meu este acelasi, prezentati-va neaparat in ziua si la ora inscrisa in citatie, si vedeti despre ce este vorba.Daca sunteti acuzata de ceva , in legatura cu fapta pe care ne-ati relatat-o, si considerati ca nu trebuie sa dati vreo declaratie fara a fi asistata de aparator, solicitati aparator din oficiu sau un nou termen pentru a avea timp sa reveniti cu aparator.
Poate ca este totusi vorba despre o contraventie, tinand cont de faptul ca ati produs ceva dezordine in acea seara despre care ne-ati povestit, si nu ar trebui sa va faceti asa de mari griji.
Da, si eu cred ca este vorba de o contraventie si nu de o acuzatie penala.
Ar fi totusi recomandabil sa intrebati daca este caz penal si daca ar fi asa sa chemati un avocat in prezenta caruia sa dati declaratia.
multumesc pentru sfaturi , vreau sa va mai intreb ,imi trebuie avocat in ziua in care sunt chemata? ori trebuie sa merg singura?
Acest aspect nu l-am lamurit deoarece nu este clar de ce va cheama.
Daca este vorba de o contraventie nu prea va trebuie avocat.
Daca este vorba de o infractiune ati avea nevoie de avocat deoarece va trebui sa va aparati.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor mahmoudcluj mahmoudcluj am primit o citatie de la tribnal de cluj si e scris ca faptuitor in cauza privind 20,174 cp si nu stui despre ce vorba !!!!! (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie in calitate de reclamat ContSters79578 ContSters79578 in toamna 2008 am gasit un telefon mobil la metro baneasa,in inconstienta l am luat si l am lasat in buzunarul de la usa masini unde l am si uitat.dupa citeva ... (vezi toată discuția)