avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie ,dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie ,dosar penal

Buna ziua , va rog sa-mi spuneti ,din experienta dumneavoastra la ce ma pot astepta. La sfarsitul anului 2010 ,am trecut printr-un soc emotional ,fapt care am ajuns la postul de televiziune Pro-tv ,in incercarea de a sta de vorba cu un reporter de la departamentul stiri.Fiind refuzata de paznicul de la intrare ,si in starea de disperare in care ma aflam ,am inceput sa plang si sa rostesc ca imi voi da foc acolo ,lucru pe care nu l-am facut ,imi era foarte rau si am sunat la salvare ,bineinteles au urmat intrebarile ;unde ma aflu ,de ce sunt in aceea stare ,am spus motivul pe care-l aveam ,iar cei de la salvare au anuntat si politia .In 5 minute au venit doi politisti mi-au luat datele de pe cartea de identitate ,au promis ca ma vor ajuta in problema pe care o aveam ,apoi a venit si salvarea ,mi-au facut u EKG si au vrut sa ma duca la spital, lucru pe care l-am refuzat .Acum am primit o citatie sa ma prezint in data de 2 aprilie ,in calitate de .............. spatiu necompletat ,in cauza privind DOSAR PENAL .Eu nu am alte abateri si cu siguranta de acolo imi vine citatia .Ce pot sa fac ? ma vor condamna ? In urma socului emotional am ramas fara serviciu si sunt in tratament pentru Depresie Anxioasa.Ce urmari poat avea acest gest al meu facut la disperare?
Multumesc ,si va rog sa nu ma judecati
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 23 Martie 2012
Daca am inteles bine, incidentul a avut loc la sfarsitul anului 2010, a trecut un an si 3 luni de atunci. Pentru o infractiune asa de simpla a durat cam mult instrumentarea dosarului, pentru o contraventie ce sa mai vorbim. S-ar putea sa fie vorba despre altceva. Asteptam sa ne spuna marieta2000 ce a fost exact dupa ce se prezinta la politie si afla de ce a fost citata.
In general, cu cat infractiunea este mai nesemnificativa cu atat dureaza mai mult.
Spre exemplu, in caz de omor in 24 de ore deja se iau masuri preventive si trimiterea in judecata se face de urgenta( in 2-3 luni daca se poate).
La fel si in alte cazuri grave...

Daca este vorba de o incadrare pe art 180 CP urmarirea penala poate dura si 2 ani...( adica o fapta nesemnificativa)
Asadar, cum de omor sau de alte infractiuni de mare gravitate nu putea fi acuzata ar putea fi acuzata de o infractiune fara mare insemnatate, dar care sa fie infractiune.
Noi nu vedem care ar fi infractiunea si de aceea credem mai degraba ca ar fi vorba de o fapta care excede din sfera infractionalitatii, din sfera dreptului penal...
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveti dreptate domnule avocat, dar numai daca s-ar impune efectuarea unor constatari tehnico-stiinticice sau expertize (medico-legale,criminalistice, etc) cum este cazul sa spunem pentru art. 180 cp. invocat de dvs. In acest caz insa nu vad de ce ar dura un an si trei luni fara ca macar sa i se ia o declaratie . Nu cred ca dupa ce dosarul a primit numar unic de inregistrare de la parchet, procurorul care exercita supravegherea urmarii penale nu "l-a
presat pe politist sa finalizeze cercetarile cu celeritate.
Raman la parerea mea ca este vorba de altceva si nu fapta din 2010
Da, orice este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor mahmoudcluj mahmoudcluj am primit o citatie de la tribnal de cluj si e scris ca faptuitor in cauza privind 20,174 cp si nu stui despre ce vorba !!!!! (vezi toată discuția)
Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie in calitate de reclamat ContSters79578 ContSters79578 in toamna 2008 am gasit un telefon mobil la metro baneasa,in inconstienta l am luat si l am lasat in buzunarul de la usa masini unde l am si uitat.dupa citeva ... (vezi toată discuția)