in toamna 2008 am gasit un telefon mobil la metro baneasa,in inconstienta l am luat si l am lasat in buzunarul de la usa masini unde l am si uitat.dupa citeva zile am fost sunat de un ofiter de politie care ma intrebat de telefon,atunci m am dus la sectia de politie l am predatsi am dat o declaratie,telefonul a fost restituit propietarului in prezenta mea acesta neavind nici o pretentie.eu am considerat capitolul incheiat.vineri 13 02 2009 am primit o citatie privind acest incident.ce sfaturi imi puteti da sunt disperat nu mai pot sa dorm .geo
Ati putea fi acuzat de savirsirea fatei prevazute de art. 216, insusirea bunului gasit sau de alte fapte mai grave, luati legatura cu un avocat pentru a veea toate detaliile
Important este la cite zile de la gasirea pelefonului ,ati fost sunat de politie,chemat la politie. Daca au trecut mai mult de 10 zile,am putea vorbi despre infractiunea prev. de art.216 c.p. Sunt,inteleg din prezentare,circumstante atenuante,de care puteti beneficia,la o eventuala acuzare.
nu prea vad circumstante atenuante dat fiind faptul ca politia l-a sunat si l-a chemat sa aduca telefonul mobil....deci nu l-a dus utilizatorul de bunavoie asa ca...
ar trebui sa mergeti la politie cu un avocat fiindca un lucru atat de insignifiant poate duce la dosar penal...cazier...
mergeti si fiti atent ce declarati.
Daca au trecut mai mult de 10 zile de cand ati gasit telefonul pana a venit politistul,este infractiune-insusirea bunului gasit.Daca nu au trecut,declarati ca tocmai va pregateati sa-l predati politiei.