avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine ce drept are asupra terenului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine ce drept are asupra terenului?

Este un caz complicat.
Am mostenit un teren extravilan (dar intr-un loc care nu peste mult timp va deveni intravilan), pe care in 1986 am vandut pentru 3 persoane (rude, in parcele).
Cum am vandut terenul trebuia sa predau poc Consiliului Local, intelegerea ne scrisa era ca noii proprietari o sa predea porcul, ei nu s-au tinut de cuvant, pana la urma tot eu trebuia sa predau poc, pe ei nu ii interesa si in toamna anului 1998 am predat terenul statului.
Dupa `98 am si uitat de teren, in `91 noii proprietari vroiau sa intabuleze terenul. M-au dat in judecata dar nu m-am prezentat la tribunal, am primit o sentinta despre intabulare doar cu semnatura a grefierei, nici o stampila, nici semnatura avocat nimic. Cand au venit la mine vrand sa intabuleze terenul (`91) s-a pierdut exemplarul meu de la contractul de vanzare-cumparare.
Pe contractul de vanzare-cumparare era trecut 24 de ari, ei au "intabulat" in `91, 36 de ari. In 1994 am primit eu titlul de proprietate pe 30 de ari. Dar neavand contractul de vanzare-cumparare nu pot demonstra ca folosesc mai mult decat au cumparat.
In extrasul de carte funciara din 2003 apare trecut numele lor dar terenul este inca proprietatea statului. De 18 ani ei folosesc acest teren, o parte este vanduta la o alta persoana (dar fara titlu de proprietate nu stiu cum), au taiat o parte din padure (e chiar langa terenul respectiv) unde au facut si o cabana (asta deja nu e problema lor).

Intrebarea mea este: ce drept mai am asupra terenului? Cat din acel teren este inca al meu? Este legal acel contract de vanzare-cumparare incheiat inainte de `89 ? Cum se poate intabula un teren fara titlu de proprietate si este legal sentinta respectiva fara stampila? As vrea sa intabulez terenul, pot? Ce se poate face in acest caz ?

Va rog frumos sa-mi raspundeti, multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Intabulare teren AndreeaCori AndreeaCori Buna ziua! Am cumparat in 2009 un teren de 10 ari dintr-o bucata de 2 hectare a proprietarului. Acesta are titlu de proprietate dar eu doresc intabularea ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de doua ori a_gmona a_gmona Ajutati-ma va rog cu un sfat: In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu teren intravilan van_allen78 van_allen78 mama a cumparat un teren de 20 de ari intravilan in urma cu 20 de ani de la un vecin, in continuarea gradinii noastre. A platit atunci o suma imensa, caci ... (vezi toată discuția)