avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil dupa 1 martie 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil dupa 1 martie 2012

Buna ziua!As dori sa stiu daca este cineva la curent cu modul de punere in practica a noii directive europene privind impartirea concediului de crestere copil dupa data de 01.03.2012?Pana la aceasta directiva, parintii aveau dreptul la concediu de crestere de 1 sau 2 ani, insa se putea opta pentru intoarcerea mai repede la serviciu renuntandu-se la restul de concediu. Dupa 01.03.2012, daca mama isi ia 11 luni de concediu, tatal poate renunta la cea de a 12 luna? As prefera sa am concediu de 11 luni decat sa mai umblam si cu zeci de hartii pentru un concediu de doar o luna... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 21 Martie 2012
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011 :

Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna.
..

Asadar , la depunerea actelor pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC nu solicitati si acest drept pentru celalalt parinte ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim doriacristina doriacristina As avea doua intrebari, va rog frumos. 1. Ce trebuie sa trec la data sfarsit suspendare in Revisal la o suspendare conform art. 51, lit a, Codul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. se poate împărți concediul de creștere copil ... Elena.ella31 Elena.ella31 Bună ziua. Se poate împărți Concediul de Creștere Copil intre părinți? Să ia mama 1 an iar tatăl 1 an? In ce condiții și cum se procedează? ... (vezi toată discuția)
Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru cresterea ... viceramo viceramo Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, inainte cu o luna ca primul copil sa faca 2 ani a fost suspendata indemnizatia, la fel ... (vezi toată discuția)