avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru cresterea ...

Am beneficiat de suprapunerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, inainte cu o luna ca primul copil sa faca 2 ani a fost suspendata indemnizatia, la fel si acel supliment pentru al doilea. Continuarea indemnizatiei pentru al doilea copil a fost abia peste o luna. Raspunsul a fost ca s-a stabilit luna tatalui pentru ambii copii, de aceea nu am fost platita deloc acea luna. Exista o baza legala pentru asa ceva? Nu era normal ca imediat dupa suspendarea indemnizatiei pentru primul copil sa inceapa indemnizatia pentru cel de-al doilea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 10 Mai 2021
HG nr. 52 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor
art. 4^1
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (1) lit. a) din ordonanța de urgență, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanța de urgență care nu a solicitat dreptul la indemnizație poate solicita acest drept, dacă îndeplinește condițiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă dreptul propriu la concediu și indemnizație nu se solicită de către celălalt părinte, concediul și indemnizația pentru creșterea copilului acordat primului părinte se reduc cu o lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mitzy23g mitzy23g Buna, Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste situatia mea? M depus dosar de stimulent in data de 4 februarie, eu reincapandu-mi activitatea in data ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa 1 martie 2012 ContSters246490 ContSters246490 [quot]Buna ziua!As dori sa stiu daca este cineva la curent cu modul de punere in practica a noii directive europene privind impartirea concediului de crestere ... (vezi toată discuția)
Exista lege prin care tatal sa fie obligat sa intre in concediu de cresterea copilului???? Dinailu Dinailu Buna seara am si EU o intrbare daca poate cineva sa ma lamureasca.am fost in concediu pt.cresterea copilului de PE 06.03.2012 Pana la data de 06.03.2014.dupa ... (vezi toată discuția)