avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit venit

Administratorul unei societati este platit in urma participarii la un proiect european (fonduri nerambursabile) cu o suma de bani lunar . Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza acest venit ,se considera venit cu retinere la sursa ? Mentionez ca persoana in cauza este director la o alta firma unde apare pe statul de plata ca angajat .
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
smarandita67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana ionela Timoscov , Consultant fiscal 08:53, 22 Martie 2012
In ce baza este platit? Are incheiat un contract?
Asta e problema ca are contract la o alta firma unde e angajat si apare pe stat de plata ,aici e doar adm si se ocupa de proiectul respectiv,coordonatorul de proiect a spus ca se plateste cu dispozitie de plata din banii primiti pt respectivul proiect. In cazul acesta cine si cand plateste impozitul? Firma (retinere la sursa 16% ca si in cazul divid )sau persoana declara in decl de venit anuala ca venit suplimentar?
Multumesc!
Corect si legal este sa se incheie un contract. Dispozitia de plata se face in cazul imprumuturilor facute de asociati respectivi administratori. Ori la domnul nu este cazul deoarece el nu a imprumutat societatea cu bani. Trebuie facut un contract de colaborare in baza caruia se face un stat de plata in care se trec retinerile iar la finele anului se face un FF2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Jocurile de noroc silviu35 silviu35 ORICE cistig de la stat sau privat daca cistigi intr-o zi 250 lei in alta zi 150 lei sau 300 ron,suma asta se aduna si se impoziteaza la fisc si iti trimite ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune drepturi de autor - venituri din conventie civila? acristian acristian Buna ziua. Am un contract de cesiune drepturi de autor cu o firma. Platile au fost facute prin banca, in baza contractului de cesiune drepturi de autor. In ... (vezi toată discuția)