Prin cerea de chemare in judecata intemeiata pe raspundere delictuala civila
am solicitat autorizarea noastra a reclamantilor la refacerea unei constructii distruse de parati, pe cheltuiala acestora.
Am invocat o exceptie de nelegalitate, a fost admisa in contencios.
Dosarul s-a reluat la judecatorie. Fiind admisa exceptia, instanta a admis cererea noastra de efectuare a expertizei tehnice, obiectul expertizei : stabilirea valorii materialelor si a manoperei necesare refacerii constructiei.
A fost desemnat expert in constructii, l-am platit, s-a terminat raportul de expertiza si s-a dat termen paratelor pentru obiectii.
La termenul urmator judecatoarea a fost inlocuita cu alta noua.
Aceasta nu a mai analizat obiectiile, ci a hotarit ca expertiza deja efectuata nu are relevanta, nefiind formulata o actiune in pretentii.
Am doua intrebari:
1) este corect asa ceva, ca un judecator sa admita o proba, cea cu expertiza, iar ulterior fiind inlocuit, judecatorul nou sa respinga ceea ce a admis deja primul ?
2) in situatia de fata, a fost sau nu corect sa se dispuna efectuarea expertizei?
eu cred ca trebuia efectuata o expertiza de deviz cel mult...dar in cadrul unei actiuni in pretentii avand ca izvor rasp delictuala, respectiv demolarea abuziva
avand dr de a construi tind sa cred ca o actiune in pretentii era calea potrivita respectiv daune interese pentru ceea ce a fost
ori actiune in pretentii, dupa edificare constructiei
dr de a construi nu-l da instanta pentru ca nu se poate substiui organului administrativ competent cu emiterea autorizatiilor
@milica.. multumesc pt.idei
expertiza asta a si facut, a stabilit costul materialelor si cel al manoperei
unul din parati este chiar primaria cea in masura sa emita autorizatii, instanta urmeaza sa o oblige pe aceasta sa emita autorizatie
actiunea in pretentii trebuie timbrata si destul de mult
dar prima intrebare ramine: ce parere aveti de faptul ca un judecator admite proba, apoi tot la fond vine altul in locul primului si constata ca proba nu este concludenta
procedural se poate asa ceva? ca in cursul unui proces in fata aceleiasi instante la citeva termene distanta sa se respinga ceea ce s-a admis inainte?
Mie la o prima vedere nu imi pare in regula ceea ce s-a intamplat.
Cu continuitatea completului este o alta discutie.
Se pare ca nu prea se ia in seama acest aspect, desi ar trebui luat in seama...
Mie la o prima vedere nu imi pare in regula ceea ce s-a intamplat.
Cu continuitatea completului este o alta discutie.
Se pare ca nu prea se ia in seama acest aspect, desi ar trebui luat in seama...
:(
claudiu te-am vazut de nenumarate ori la tigari la camera obscura..
ce raspuns e asta?