avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Refuz incuviintare proba cu expertiza: recurs?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Refuz incuviintare proba cu expertiza: recurs?

Am urmaƒtoarea problemaƒ : intr-un proces civil (daune), instanta a refuzat sa incuviint›eze proba prin expertiza tehnicaƒ construct›ii.
Am solicitat aceasta expertiza deoarece atat starea actuala a imobilului cat si valoarea actuala pe piata trebuiesc stabilite clar si fara echivoc, aceste aspecte fiind indispensabile pentru stabilirea cuantumului daunelor.
Mi s-a admis proba cu inscrisuri, dar proba prin expertiza a fost refuzata (inexplicabil si fara explicatii).
Asupra admiterii probelor se poate face recurs separat sau odata cu fondul ?
Daca nu se poate face recurs separat, sa cer o ordonanta presedentiala pentru incuviintarea expertizei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:19, 31 Octombrie 2011
in recurs nu pot sa mai fie administrate exppertize.
Intrebarea mea era daca se poate face recurs impotriva deciziei de respingere a probei prin expertiza.
Puteti face recurs doar odata cu fondul. In recurs puteti invoca respingerea nefondata de catre instanta de fond a cererii de efectuare a expertizei. Pentru efectuarea expertizei va fi necesara casarea cu trimitere spre rejudecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea probei cu expertizã în faþa instanþei de recurs sau în faþa instanþei de fond, dupã casare adrianadamian09 adrianadamian09 Am o actiune de anulare a unei decizii de accesorii pe contencios-administrativ cu ANAF. Mi s-a respins fondul, in mare parte pe motiv ca am refuzat ... (vezi toată discuția)
Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)
Recurs câºtigat, cauzã trimisã spre rejudecare primei instanþe, expertizã mlpat admisã Victor76 Victor76 Buna ziua...si bine v-am regasit. Pentru cei care mi-au urmarit posturile dar si pentru persoanele care doresc sa ma consilieze fac un mic rezumat. Dupa 2 ani ... (vezi toată discuția)