avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

buna,peste cateva zile se termina concediul de crestere a copilului si ar trebui sa ma intorc la servici dar firma unde am fost angajata a fost vanduta si si-a scchimbat si denumirea ,tuturor angajatilor li s-au reinoit contractele de munca cu denumirea noii firme....eu avand functie de conducere in acea firma inainte de CCC,acum mi s-a spus ca voi fii primita la noua firma dar pe un post inferior #-o si nu pot sa-l accept.....intrebarea mea este daca mi se poate acorda somajul avand in vedere ca eu am contractul de munca pe firma care din punct de vedere juridic nu mai exista???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:24, 21 Martie 2012
1. In perioada in care sunteti in CCC dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica sunteti tot salariata acelui angajator dar nu prestati munca si nu primiti salariu.

2. - Cu cateva zile inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Angajatorul este obligat sa va reprimeasca pe acelasi post prevazut in CIM.
- Daca postul a fost sau este desfiintat atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii si puteti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

3. Daca angajatorul nu respecta prevederile legii si ale CIM faceti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj becca becca Buna ziua. Vin dupa un concediu de crestere al copilului pana la 2 ani (mai am aproape o luna) si ma intereseaza cat timp ar trebui sa ma intorc la munca ... (vezi toată discuția)
Plecare in somaj dupa venirea din concediu maternal gabrriel_08 gabrriel_08 as dori sa stiu in ce conditii o pers. poate pleca direct in somaj (in caz ca permite contributiile ).dupa ce i se termina concediul maternal de 2 ani. sa ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu din concediu de maternitate - firma ce va intra in faliment ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pentru un an de zile. Pe 1 martie 2013 ar trebuie sa ma intorc la serviciu. Exista dorinta ca ... (vezi toată discuția)